ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προαναγγελία δολοφονιών Ελλήνων από το καθεστώς Ράμα: «Aυτοί οι δύο “εξτρεμιστές” θέλουν να πεθάνουν όπως ο Κατσίφας»

1 min read

Προαναγγελίες δολοφονιών Ελλήνων στην Βόρεια Ήπειρο έχουμε από το καθεστώς του Έ.Ράμα καθώς σε μια απίθανη προβοκάτσια, φιλοκυβερνητικά αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως “ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχει εμπνεύσει και άλλα “εξτρεμιστικά στοιχεία” ενώ αναφέρουν και δύο ονόματα.

Πιο αναλυτικά, η αλβανική ιστοσελίδα «shqiptarja.com» γράφει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φαίνεται ότι έχει εμπνεύσει  και άλλα εξτρεμιστικά στοιχεία στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας στη νότια Αλβανία,

Πρόκειται για πληροφορίες που διοχετεύει ο ιστορικός Αλβανοτσάμης Άρμπεν Λάλα,  που δημοσιεύει στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία της λεγόμενης Βορείου Ηπείρου και ένα πυροβόλο όπλο το οποίο αναφέρεται στον μειονοτικό «Κατσίφα 2», που σύμφωνα με τον ίδιο είναι έτοιμος να “χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο”.

Ο Λάλα, ο οποίος στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ενδέχεται να εμπλακεί η Ρωσία για να δημιουργηθεί  περιφερειακή αναστάτωση,  για να μην περάσει στα Σκόπια η Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα βλέπει τον “Κατσίφα νούμερο 2 και τον Κατσίφα νούμερο 3 έτοιμους να χτυπήσουν στη Δρόπολη”.

Μάλιστα, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του,  ότι πρόκειται για έναν 35χρονο «γκρεκόφωνο» και έναν 65χρονο «γκρεκόφωνο» από τη Δρόπολη, που θέλουν να πεθάνουν όπως ο Κατσίφας…

Πρόκειται για ωμή απειλή και δείχνει πως το καθεστώς του Ε.Ράμα έχει στοχοποιήσει και άλλους Έλληνες.

Στην ανάρτησή του καταφέρεται και κατά του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη ανοχή που δείχνει στα …φαινόμενα αυτά.

Ποιος είναι ο Άρμπεν Λάλα

Είναι σκληρός οπαδός του Ε.Ράμα και συγγραφέας ο οποίος υποστηρίζει πως η φυλή των Μακεδόνων είχε ρίζα Ιλλυρική και η γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν η αλβανική.

Μάλιστα στο εισαγωγικό κεφάλαιο του βιβλίου του ο Λάλα εξετάζει την ιστορία των Αλβανών στα πελασγικά χρόνια και στον πρόλογο εξηγεί την παρουσία των Αλβανών σε σημερινές περιοχές της Ελλάδας.

Ο συγγραφέας ασχολείται με την αρχαιότητα σε ξεχωριστό κεφάλαιο και ρίχνει ιδιαίτερο φως στην Ιλλυριο-Αλβανική καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ στο δεύτερο μέρος παρέχει στοιχεία από διάφορες πηγές.

Αναφέρονται πηγές ελληνικές, τουρκικές, σλαβικές, ερευνητών της Ευρώπης σχετικά με την παρουσία των Αλβανών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ιδίως την παρουσία τους στην τουρκική ευρωπαϊκή αυτοκρατορία.

Στο έκτο κεφάλαιο παρέχονται στοιχεία για Αλβανούς στους νομούς Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Βέροιας, Γρεβενών και σημειώνει ο συγγραφέας τη σημαντική παρουσία των Αλβανών σε αυτές.

Στο έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται σε αλβανικά χωριά στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης.

Στο επόμενο κεφάλαιο αναφέρεται σε Αλβανούς σε χωριά της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών και του Κιλκίς. Αυτοί οι Αλβανοί σύμφωνα με το συγγραφέα, είναι Αλβανοί Ορθόδοξοι που ήρθαν λόγω της ανταλλαγής των πληθυσμών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

H φωτογραφία που παρουσιάζει ο Αλβανός ιστορικός στη σελίδα του (Μ.Α.Β.Η. – Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.