ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πριν καν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια προμηθεύτηκαν 240.000 διαβατήρια με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

1 min read

Πριν καν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τα κοινοβούλια των δυο ενδιαφερομένων χωρών, Ελλάδας και Σκοπίων, οι Σκοπιανοί προβαίνουν σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του σκοπιανού καναλιού Alfa TV., η κυβέρνηση των Σκοπίων προχώρησε στην αγορά 240.000 διαβατήριων, στα οποία αναγράφεται ευκρινώς στο εξώφυλλο η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά το γεγονός ότι η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός πολλά κενά ‘’Μακεδονικά’’ διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι.

«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;» διερωτάται το κανάλι στην ιστοσελίδα του εστιάζοντας στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

«Ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών» υποστήριξε το υπουργείο Εσωτερικών σε απάντησή του στο κανάλι, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.\

Δημοσίευση στα Social Media