ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Δεν παίρνουμε θέση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

1 min read

Πολιτική ίσων αποστάσεων από τις ΗΠΑ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ απάντησε στο ερώτημα εάν έχει υπάρξει αλλαγή στη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο. «Η συνεργασία μας για την ασφάλεια με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία και Ελλάδα, δεν βασίζεται στο να πάρουμε θέση ή να αποσταθεροποιήσουμε έναν από τους εταίρους», είπε ο Φλέικ.

Η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ έχει ως εξής:

“Πρόσφατα, μου τέθηκε το ερώτημα εάν έχει υπάρξει αλλαγή στη θέση των ΗΠΑ για την ασφάλεια στο Αιγαίο. Η απάντησή μου σε αυτή την ερώτηση είναι “Όχι”. Η συνεργασία μας για την ασφάλεια με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία και Ελλάδα δεν βασίζεται σε παίρνοντας θέση ή αποσταθεροποιώντας έναν από τους εταίρους. Προς το παρόν, οι κοινές μας προσπάθειες επικεντρώνονται στον τερματισμό του βάναυσου και παράλογου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Τουρκία συνεχίζει να παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, ιδίως ανεβάζοντας την επισιτιστική ασφάλεια σε υψηλότερο σημείο και εγκαθιδρύοντας διάλογο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα ενισχύει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας την Ουκρανία και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο πρωταρχικός στόχος που μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία και Ελλάδα, είναι να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

Πηγή: ahvalnews.com/tr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.