ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρελούδιο επίθεσης από Μ.Νετανιάχου παρουσία του Έλληνα Α/ΓΕΑ: «H IAF δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά»

1 min read

Σε μήνυμα πρελούδιο επίθεσης στο Ιράν προχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η ισραηλινή Αεροπορία στην ΑΒ Tel Nof παρουσία και του Έλληνα Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου  (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Ιράν  έκανε σαφή την πρόθεσή του για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

«Το Ισραήλ  δεν πρόκειται να επιτρέψει την δημιουργία ιρανικών βάσεων στη Συρία, ούτε και την ανάπτυξη πυρηνικών από το Ιράν.

Η ισραηλινή Αεροπορία παίζει ένα κρισιμότατο ρόλο στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής και αυτό το έχει επιδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος σε ανώτατους αξιωματικούς 20 αεροπορικών δυνάμεων που παρευρίσκονται στο συνέδριο.

«Το Ισραήλ εκτιμά πολύ την ισχυρή ηγεσία του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ όπως και το σχέδιο 12 σημείων του υπουργού Εξωτερικών Μ.Πομπέο για να σταματήσει η επιθετικότητα του Ιράν. Και μπορώ να σας πω ότι αυτή η άποψη συμμερίζεται από πολλούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (βλ. Σαουδική Αραβία). Ελπίζουμε το ηνυμα αυτό να γίνει κατανοητό από την Τεχεράνη», συμπλήρωσε.



Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές του Μ.Νετανιάχου γίνονται λίγες ημέρες αφότου η ισραηλινή Αεροπορία αποκάλυψε –επίσημα- ότι αεροσκάφη F-35A έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές κατά ιρανικών στόχων στη Συρία.

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ισραηλινά F-35A ήδη έχουν καταφέρει να διεισδύσουν χωρίς να εντοπιστούν στον εναέριο χώρο του Ιράν προκειμένου να πραγματοποιήσουν αποστολές αναγνώρισης στόχων, για μια επίθεση. (βλ. σχετικό βιντεο)

Αναμφίβολα το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα είναι αυτό που θα πρωταγωνιστήσει σε μια επίθεση στο Ιράν στην περίπτωση που το Ισραήλ υλοποιήσει την απειλή του ότι δεν πρόκειται να αφήσει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.