ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πράσινο φως Ρωσίας: Mεγάλη κοινή επιχείρηση Τουρκίας Ιράν Βομβαρδίζουν ανηλεώς τους Κούρδους σε Συρία και Ιράκ με στόχο τις ΗΠΑ

1 min read

Γεωπολιτικό σεισμό προκαλεί στην Μέση Ανατολή η πρώτη κοινή επιχείρηση Τουρκίας και Ιράν εναντίον των Κούρδων σε Βόρεια Συρία και Βόρειο Ιράκ, μια επιχείρηση η οποία στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον των Αμερικανών.

Η Ρωσία με πολύ έξυπνο τρόπο έδωσε το “πράσινο φως” στον Ερντογάν ανοίγοντας τον εναέριο χώρο της Συρίας ενώ την ίδια στιγμή το Ιράν ξεκινούσε βομβαρδισμούς εναντίον στόχων στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Ερντογάν τόνισε σήμερα αυτό που υποψιάστηκε εξαρχής το WarNews247: Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί θα συνοδευτούν και από χερσαίες επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό η τουρκική Αεροπορία βομβαρδίζει στόχους σε όλη τη βόρεια Συρία από το Χαλέπι μέχρι την Ράκκα.

Το Κουρδικό Ζήτημα μπαίνει σταδιακά στην τελική ευθεία: Η εξέγερση μέσα στο Ιράν κλιμακώνεται και αυτό αναγκάζει το Ιράν να ξεκινήσει επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ κτυπώντας με βαλλιστικούς πυραύλους και drones καμικάζι κουρδικές βάσεις.

Η Τουρκία βλέποντας πως ενισχύεται η κουρδική εξέγερση μέσα στο Ιράν καταλαβαίνει πως πλησιάζει η σειρά της και αποφασίσει να συνδράμει το Ιράν.

Αν οι Αμερικανοί χάρη στις παλινωδίες της πολιτικής τους χάσουν και τους Κούρδους, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα σε Συρία-Ιράκ.

Διότι οι Τούρκοι το φωνάζουν: “Πρέπει να εκδιώξουμε τις ΗΠΑ και το PYD από τη Συρία για πάντα”.

Βομβαρδισμοί του Ιράν εναντίον κούρδων στο Ιράκ

Το Ιράν εξαπέλυσε εκ νέου αργά τη νύχτα της Κυριακής βομβαρδισμούς εναντίον εγκαταστάσεων, βάσεων και οργανώσεων των ιρανών Κούρδων που είναι εξορισμένες στη γειτονική αυτόνομη περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ.

«Οι Φρουροί της Επανάστασης (σ.σ. επίλεκτο σώμα των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων) βομβάρδισαν εκ νέου ιρανικά κουρδικά κόμματα» ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν, χωρίς να δώσει απολογισμό των θυμάτων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν του Ιράν (PDKI) και η ιρανική κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Κομάλα επιβεβαίωσαν ότι έγιναν βομβαρδισμοί εναντίον εγκαταστάσεών τους στο βόρειο Ιράκ.

Δείτε βίντεο

https://twitter.com/200_zoka/status/1594447145859416064?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1594447145859416064%7Ctwgr%5E29ca5aaeffca383e3dbae68a71979ff54a28b31f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwarnews247.gr%2Fprasino-fos-rosias-megali-koini-epicheirisi-tourkias-iran-vomvardizoun-anileos-tous-kourdous-se-syria-kai-irak-me-stocho-tis-ipa%2F

Επίθεση με drones και πυραύλους δέχθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του Ιράν (KDP) στους οικισμούς της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Κόγια και Τζεζνικάν, επίσης στο Κόμμα Komala του Ιρανικού Κουρδιστάν στο Zrguez.

«Η έδρα της Επαναστατικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KRK) έγινε στόχος drones και πυραύλων, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα», δήλωσε ο Άραμ Μοντερίσι, μέλος του πολιτικού γραφείου του KRK.

«Η επίθεση ήταν αναμενόμενη, επομένως ήμασταν πλήρως προετοιμασμένοι», είπε ο Μοντερίσι. «Το drone πετά συνεχώς πάνω από την περιοχή», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης του Ερμπίλ Ναμπάζ Αμπντούλ Χαμίντ δήλωσε ότι ο καταυλισμός Τζεζνικάν κοντά στο Bahrkay στο Εμπίλ, όπου ζουν μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του Ιράν (KDP), βομβαρδίστηκε, αλλά δεν καταγράφηκαν ζημιές.

warnews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.