ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρακτόρες της ΜΙΤ στη Θράκη: Η προσπάθεια συνείδησης μέσω της μειονότητας και ο ρόλος συγκεκριμένου προσώπου γνωστού στις Ελληνικές Αρχές..

1 min read

Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή της Ανατολικής Θράκης ότι η Τουρκία κάνει ότι μπορεί ώστε να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση στην περιοχή. Το μέσο για να πετύχει τους στόχους της είναι η χειραγώγηση της μουσουλμανική μειονότητας στην περιοχή. Μια τέτοια περίπτωση είναι 

και αυτή του  Χαλίτ Ερέν. Ο συγκεκριμένος άνθροπως, είναι επικεφαλής του Ιδρύματος IRCICA («Ισλαμικό Κέντρο Τέχνης Ιστορίας Κωνσταντινούπολης»), που θεωρείται «παράρτημα» των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (MIT), σχεδιάζει παρέμβαση στην Ελλάδα για να προβάλει τις τουρκικές θέσεις, με προκάλυμμα ένα φωτογραφικό λεύκωμα για την Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα, στην όλη δραστηριότητα αναγνωρίζεται και η προσπάθεια να διαχυθούν και οι προσεγγίσεις της γνωστής -επικηρυγμένης από τη διεθνή νομιμότητα για υποθέσεις τρομοκρατίας- οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων» για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, Μεσογείου, Εγγύς Ανατολής, που ως γνωστόν έχει τη βάση της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γεννημένος στην Κομοτηνή, Ερέν, σημειώνεται ότι έχει απολέσει στο παρελθόν την υπηκοότητά του για αντεθνική δράση σε βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, για μεγάλο διάστημα ηγείτο της οργάνωσης «Αλληλεγγύη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», που θεωρείται ότι λειτουργούσε υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας. Διευθύνει από το 2005 το «Κέντρο Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και έχει ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την προβολή της οθωμανικής παράδοσης των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (sic).

Από πηγές που δεν επιδέχονται διάψευσης, εξάλλου, σημειώνεται ότι ο Χαλίτ Ερέν «ακτινογραφείται» ως υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, όπως και οι δύο γιοι του, που επίσης φέρονται να δραστηριοποιούνται για λογαριασμό της ΜΙΤ.

Μάλιστα, ο ένας γιος του προ ολίγων ημερών εντοπίσθηκε σε «πολιτιστική» εκδήλωση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Υπογραμμίζεται ότι ο ίδιος ο Χ. Ερέν έχει χαρακτηρισθεί «persona non grata» για την Ελλάδα και του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, ενώ πράγματι αποτελεί διακεκριμένο «στόχο» για τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ψάχνει στήριξη από πρόσωπα κύρους

Σε αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία, ο Χ. Ερέν επιδιώκει να λάβει τη στήριξη των δημάρχων Κομοτηνής, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για να παρουσιάσει τον Ιανουάριο στην Ελλάδα φωτογραφικό λεύκωμα, 223 σελίδων, σε τουρκική και αγγλική γλώσσα, μια έκδοση του 2015, υπό την αιγίδα της ΤΙΚΑ (Διεύθυνση Συντονισμού και Εργασίας), καθώς και του IRCICA, δύο οργανισμών κλειδιά για την τουρκική διείσδυση σε τρίτες χώρες.

Κάτι που προφανώς δεν μπορεί να γίνει, αφού οι τοπικές Ελληνικές Αρχές οφείλουν να λάβουν υπόψη τους λόγους εθνικής ασφαλείας που τίθενται για τη δράση του εν λόγω προσώπου.

Σημειώνεται εξάλλου ότι άτομο άμεσα συνδεδεμένο με τον Χ. Ερέν, που δρα προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των «αποστολών» του, φέρεται ότι είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, που τυγχάνει και ιμάμης.

Ο τελευταίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται περίπου τρεις φορές τον μήνα στην Αγκυρα και σχεδόν μία φορά την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό δεν θεωρείται ένα καθόλου τυχαίο γεγονός.

Σημειώνεται ότι ο 55χρονος σήμερα Χατζηοασμάν υπήρξε κατά το παρελθόν συνιδρυτής και στη συνέχεια πρόεδρος του μειονοτικού φιλοτουρκικού «Κόμματος Ειρήνης και Φιλίας» μαζί με τον αποθανόντα Αχμέτ Σαδίκ και είναι εκφραστής της σκληρής ανθελληνικής γραμμής στη μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης. Το 2002 εντάχθηκε στο νομαρχιακό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και, αφού εξελέγη, θήτευσε ως αντινομάρχης Ροδόπης για μια πενταετία.

Είναι γνωστός για ένα πολύ έντονο επεισόδιο που εξελίχθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν σε κάποια εκδήλωση, όντας εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε φωτογραφηθεί με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης».

Δημοσίευση στα Social Media