ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πραξικόπημα στην Ελλάδα προφήτευε ο Σόιμπλε! – Τι είχε πει σε Ελληνα υπουργό Οικονομικών

1 min read

Σε νέες αποκαλύψεις για τη στάση που τήρησε την εποχή που η κρίση στην Ελλάδα βρισκόταν στο απόγειο της, προέβη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως παραδέχεται ξανά σε συνέντευξή του στους «Financial Times, η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στην ευρωζώνη εξ αρχής, κι ότι όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από την νομισματική ένωση για μία δεκαετία – ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, είπε τότε στον κ. Παπακωνσταντίνου πως η Ελλάδα θα έπρεπε να μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, ότι δεν είναι ανταγωνιστική» προσθέτοντας, μάλιστα, πως οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα ήταν «δύσκολο να επιτευχθούν σε μία δημοκρατία».

«Αλλά όλοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο» ολοκλήρωσε.

Στα πρόθυρα της παραίτησης

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε επίσης, ότι το 2015 βρέθηκε στα πρόθυρα της παραίτησης.

Ο κ. Σόιμπλε ήταν υπέρμαχος της προσωρινής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, όμως τελικά η γραμμή του «ακυρώθηκε» από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχτηκε την παροχή τρίτου προγράμματος στήριξης.

Αναφερόμενος για την εποχή όπου η ελληνική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της, είπε: «το πρωί που ελήφθη η απόφαση [η Μέρκελ] μου είπε: «Θα συνεχίσεις;» Αλλά αυτή ήταν μία από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά [στην παραίτησή μου]».

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είχε έντονες διαφωνίες με την καγκελάριο, όμως πάντοτε η αίσθηση καθήκοντος που είχε επικρατούσε.

«Δεν συμφωνούσαμε πάντα, αλλά ήμουν πάντοτε πιστός» δήλωσε ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Δημοσίευση στα Social Media