ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Που ζήτησαν μετάθεση οι Κούκλατζης-Μητρετώδης

1 min read

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο ΕΠΟΠ Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης φαίνεται πως ζήτησαν μεταθέσεις σε εξωτερικό και Κύπρο, αλλά τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν. 

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες  οι δυο στρατιωτικοί μας είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό και το αίτημα τους απορρίφθηκε. Άλλωστε θα πρέπει να παραμείνουν γιατί υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους και για την οποία έχει τρεις φορές αναβληθεί η κατάθεση της.

Ο μεν Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο». Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε τη μετάθεση.

Όσον αφορά τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό. Έτσι και οι δυο θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου. Προφανώς η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι θα ήταν μια ακόμα υπερβολή και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή των όσων έγιναν στην υποδοχή τους, η οποία θα έστελν λάθος μηνύματα στο υπόλοιπο προσωπικό.

Οι δύο στρατιωτικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, μετά την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους και την επιστροφή, ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.

Τις επόμενες ημέρες όμως, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.

Στην δικαιοδοσία των Μονάδων της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου που βρίσκονται στον Λαγό, ανήκει και η επάνδρωση του φυλακίου της Γέφυρας του Πυθίου, αλλά είναι προφανές ότι οι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα εκεί, μετά την περιπέτειά τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.