ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Που βρίσκεται αυτή την στιγμή το Oruc Reis: Είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέει με ταχύτητα… ερευνών

1 min read

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, μαζί με τα δύο συνοδευτικά του σκάφη, που επί οκτώ ώρες είχε κλείσει το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (AIS) ξαναεντοπίστηκε πριν λίγο να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 7:00 πμ βρίσκονταν 30 ναυτικά μίλια νότια Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην περιοχή που έχει «δεσμεύσει» η Άγκυρα με την παράνομη NAVTEX και αυτή την στιγμή έχει πορεία βορειοανατολική. 

Πλέει με χαμηλή ταχύτητα, περίπου τεσσάρων κόμβων, δηλαδή ταχύτητα ερευνών. Είναι η ταχύτητα κατά την οποία το ερευνητικό σκάφος έχει ποντίσει ηχοβολιστικά καλώδια.

Να μην θυμίσουμε τι είχε γίνει κατά την πρώτη  καλοκαιρινή εισβολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όταν το τουρκικό πλοίο πραγματοποιούσε έρευνες και η ελληνική κυβέρνηση το αρνιόταν. Εν συνεχεία το παραδέχτηκε ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος γι’ αυτό τον λόγο έγινε και… πρώην. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις 4.10 το απόγευμα το Oruc Reis πέρασε τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ερχόμενο από τον ναύσταθμο της Αττάλειας και στις 5.00 μπήκε στην περιοχή της παράνομης τουρκικής navtex. 

Συνολικά 14 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην συνοδεία του. Τα 6 είναι κορβέτες, τα 5 φρεγάτες και τα 3 ταχέα περιπολικά. 

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση ομοιάζει με την τουρκική προκλητική επιθετική ενέργεια που ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου, όταν για πρώτη φορά εξέδωσε NAVTEX η Άγκυρα, υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά και αυτή είναι πως τώρα ορίζεται ως πεδίο ερευνών περιοχή που φτάνει σχεδόν στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελλόριζου δηλαδή όχι μόνο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά κι εντός στην δυνητική αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας.

Επί του πρακτέου η Άγκυρα δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή επειδή τρελάθηκε αλλά επειδή θέλει να θέσει ως θέμα «συζήτησης» με την Ελλάδα, το ζήτημα των 12 ν.μ. Για την ακρίβεια θέλει να επιβάλλει την μη πραγματοποίησή τους.

Αυτή η τακτική λέγεται «διαπραγματεύσου προελαύνοντας» και αποτελεί μια από τις «33 στρατηγικές του Πολέμου» του Robert Greene.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.