ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros – Δείτε χάρτες

1 min read

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα με NAVTEX που εξέδωσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (10/12), ρίχνει και πάλι στην… μάχη το Barbaros και το στέλνει σε περιοχές της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ, για τις οποίες υποστηρίζει ότι αποτελούν «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Για άλλη μια φορά η Άγκυρα προκειμένου να στήσει ένα εκρηκτικό σκηνικό φέρνει στο προσκήνιο το παιχνίδι με τους «χάρτες», με τους οποίους αμφισβητεί κομμάτια Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Συγκεκρίμενα στις άδειες εξερεύνησης για υδρογονάνθρακες που έχει δώσει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας σε ερευνητικές ομάδες, περιέχονται σημεία των οικοπέδων 1,4,5,6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η τουρκική υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται στο Καστελόριζο και φτάνει σε απόσταση λίγων μιλίων από το νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσιεύει το militaire.gr, η Τουρκία άλλη μια φορά δείχνει τις παράλογες απαιτήσεις της.

Το Barbaros τις τελευταίες ώρες κινείται στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, βορειοανατολικά του νησιού, με τις ελληνικές και κυπριακές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή και να παρακολουθούν τις κινήσεις του πλοίου.

Σύμφωνα με τη NAVTEX 1291/18 οι τουρκικές αρχές ανήγγειλαν ανήγγειλαν την διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Barbaros και τα συνοδευτικά σκάφη Tanux-1 και Apollo Moon για το διάστημα 10-13 Δεκεμβρίου στις περιοχές που επικαλύπτουν την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.