ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Power Pass: Πως θα γίνουν οι αιτήσεις για αποζημίωση στο ρεύμα – Ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι την Πέμπτη

1 min read

Οι δικαιούχοι, αλλά και οι εξαιρέσεις – Πως θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών

Την προσεχή Πέμπτη 16 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον (ληστρικές) χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πλατφόρμα να ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχετικό ΦΕΚ η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου.

Η καταβολή των ποσών θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Η αποζημίωση για το Power Pass θα είναι ξεκινάει από τα 18 ευρώ και θα ανέρχεται ως τα 600 ευρώ, ανά μετρητή που είναι και το ανώτερο όριο και θα αφορά τους λογαριασμούς εκείνους που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού από αυτές αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και πιθανόν των παρόχων και ως του ποσού των 600 ευρώ, σε μια προκλητική μεθόδευση της Κυβέρνησης για να προστατέψει τις επιχειρήσεις και τα υπερκέρδη τους και όχι να ανακουφίσει πραγματικά τους πολίτες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.