ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πούτιν: Ζητά άρση των κυρώσεων της Δύσης για να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα

1 min read

ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης, με την προϋπόθεση ότι η Δύση θα άρει κυρώσεις, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση.

Είπε επίσης στον Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Στο μεταξύ η Τουρκία διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία για να ανοίξει ένας διάδρομος μέσω του Βοσπόρου για εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στο Reuters υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος.

«Η Τουρκία διαπραγματεύεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

«Με το άνοιγμα ενός διαδρόμου από την Τουρκία, υπάρχει αίτημα αυτά τα σιτηρά να φθάσουν στις αγορές για τις οποίες προορίζονται. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το γραφείο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο φέρεται να είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, πως η Μόσχα είναι έτοιμη να προσφέρει ένα διάδρομο για σκάφη τα οποία μεταφέρουν τρόφιμα σε αντάλλαγμα για την άρση μερικών από τις δυτικές κυρώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.