ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πούτιν: Σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν τα πρώτα ταξίδια του στο εξωτερικό εν καιρώ πολέμου

1 min read

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν

Τα πρώτα – επισήμως γνωστά – ταξίδια του στο εξωτερικό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος την επόμενη εβδομάδα, σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Τα πρώτα – επισήμως γνωστά – ταξίδια του στο εξωτερικό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, σε Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Σύμφωνα με τον κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν προτού συναντηθεί στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουϊντόντο για συνομιλίες πίσω στη Μόσχα.

Στην Ντουσάνμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τατζίκο πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν.

Στην Ασγκαμπάτ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, θα παραβρεθεί σε μια σύνοδο των χωρών της Κασπίας μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό ήταν εκείνο στο Πεκίνο πίσω στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασαν μια συνθήκη «απεριόριστης» σινορωσικής φιλίας λίγες ώρες προτού αμφότεροι παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Δημοσίευση στα Social Media