ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πούτιν προς Δύση Οι κυρώσουν καταστρέφουν την οικονομία της Ευρώπης θα φέρουν καταστροφικές αυξήσεις τιμών

1 min read

Οι κυρώσουν καταστρέφουν την οικονομία της Ευρώπης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι συνεχιζόμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές αυξήσεις τιμών στις αγορές ενέργειας, βλάπτοντας τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι οι κινήσεις για μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Ναι, γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», είπε ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με ανώτερους αξιωματούχους.

«Ωστόσο, αναμένουμε ότι τέτοιες ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην αγορά spot και αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων για τους τελικούς καταναλωτές», τόνισε ο Πούτιν.

Μεγαλύτερες οι συνέπειες για τη Δύση

«Όλα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επιβάλλουν», επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος.

Περαιτέρω κυρώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη πιο σοβαρές, χωρίς υπερβολές, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας», διαμήνυσε.

liberal.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.