ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πούτιν: Ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί Δεν έχουμε τρελαθεί, αλλά θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα

1 min read

«Να μην χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα δεσμεύτηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις την Τετάρτη (7/12), λέγοντας ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι «αποτρεπτικός παράγοντας» στις συγκρούσεις.

Προειδοποιώντας ωστόσο ότι η απειλή πυρηνικού πολέμου στον κόσμο αυξάνεται, ο Πούτιν επανέλαβε «δεν έχουμε τρελαθεί», αλλά «η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους συμμάχους της με όλα τα μέσα εάν χρειαστεί».

Μιλώντας σε συνεδρίαση του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για πυρηνικές απειλές, ενώ υποστήριξε ότι η δύση θεωρεί τη Ρωσία ως «μια χώρα δεύτερης κατηγορίας που δεν έχει κανένα δικαίωμα ύπαρξης».

«Μόνο μία απάντηση μπορεί να υπάρξει από την πλευρά μας», διαμήνυσε. «Συνεχής και συνεπής αγώνας για τα εθνικά μας συμφέροντα»

«Θα το κάνουμε αυτό με διάφορους τρόπους και μέσα. Πρώτα από όλα, φυσικά, θα επικεντρωθούμε στα ειρηνικά μέσα, αλλά αν δεν απομείνει τίποτα άλλο, θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», συνέχισε.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του στρατού του στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια «μακρόχρονη διαδικασία», αλλά δεν είδε την ανάγκη να κινητοποιήσει επιπλέον στρατιώτες σε αυτό το σημείο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.