ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πούτιν: «Κόκκινη γραμμή» οι βάσεις του NATO στην Ουκρανία, ελπίζω να μην ξεπεραστεί

1 min read

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του NATO στην Ουκρανία είναι μια κόκκινη γραμμή η οποία ελπίζει ότι δεν θα ξεπεραστεί, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

«Η δημιουργία τέτοιων απειλών είναι κόκκινες γραμμές. Όμως ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί. Ελπίζω ότι το αίσθημα της κοινής λογικής, της υπευθυνότητας και για τις χώρες τους και την διεθνή κοινότητα θα υπερισχύσει» δήλωσε ο Πούτιν.

Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, της τράπεζας VTB capital- «Η Ρωσία καλεί!», ο Πούτιν είπε ότι την δεκαετία του 1990 οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης «ήταν ειδυλλιακές», ωστόσο παρά της παρακλήσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, οι υποδομές του NATO έφθασαν στα ρωσικά σύνορα. «Ως απάντηση ήμασταν αναγκασμένοι να αρχίσουμε την κατασκευή ενός υπερηχητικού όπλου. Αυτή είναι η απάντησή μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στον νέο υπερηχητικό πύραυλο είπε ότι η Ρωσία τον έχει ήδη αναπτύξει και σύντομα θα βρίσκεται στο οπλοστάσιό της. «Δοκιμάσαμε τώρα, και μάλιστα με επιτυχία, και από τις αρχές του έτους θα έχουμε ήδη στο οπλοστάσιό μας έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με ταχύτητα 9 Mach» δήλωσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, καθώς το NATO συνεδρίασε για να συζητήσει τις προθέσεις της Μόσχας σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της στα σύνορα με την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.