ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Που οδεύουμε; Σε πολεμική ετοιμότητα το αμερικανικό σώμα στην Λιθουανία Ρώσος αντιπρόεδρος: “Θα πάρουμε το Κίεβο”

1 min read

Απάντηση Πεσκόφ στον Αμερικανό πρόεδρο ενώ Πούτιν και Σολτς είχαν έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία

Πριν λίγα λεπτά είχαμε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία του Γερμανού Καγκελάριου με τον Σολτς με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν λόγω της έντασης στην Ουκρανία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα,ενώ στην χθεσινή δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζ. Μπάιντεν για συνάντηση με τον Πούτιν υπό προϋποθέσεις, ο Ν.Πεσκόφ δήλωσε “στην πραγματικότητα, αυτό που είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές μόνο αφού φύγει ο Πούτιν από την Ουκρανία. Να τι είπε”.

Η ουσία είναι ότι έχουμε μια ξαφνική μεταβολή της κατάστασης στο ουκρανικό έδαφος η οποία φέρεται να προκαλεί μια παγκόσμια ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και  ΝΑΤΟ.    

Το αμερικανικό σώμα στη Λιθουανία τέθηκε σε επιφυλακή, δήλωσε πριν λίγο ο Λιθουανός στρατηγός Rupshis. Ο ίδιος ανέφερε για την μετάπτωση του ισχυρότατου  αμερικανικού σώματος σε ετοιμότητα μάχης.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος αντιπρόεδρος Ν.Ρογκοζίν ανέφερε  χαρακτηριστικά στο στούντιο του Ρώσου δημοσιογράφου Solovyov: «Θα πάρουμε το Κίεβο, όχι δεν θα το απελευθερώσουμε, αλλά θα το πάρουμε!», αυξάνοντας την ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά τις χθεσινές ελπίδες που γεννήθηκαν από την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν περί πιθανής συνάντησης με τον Πούτιν εφόσον ο ίδιος έχει αποφασίσει να τερματίσει τον πόλεμο, κάτι που όχι μόνο δεν ισχύει αλλά κινούμαστε σε κλιμάκωση. 

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσομοίωσαν έκρηξη πυρηνικής βόμβας 100 μεγατόνων στο Κίεβο.

Ως αποτέλεσμα, οι υπολογισμοί έδειξαν ότι η κατά προσέγγιση ακτίνα καταστροφής θα ήταν περίπου χιλιόμετρα. Έτσι, σε αυτή την ακτίνα, προφανώς, θα καταστραφεί κάθε τι ζωντανό και άβιο. Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέσουν στην πληγείσα περιοχή.

Τονίζεται επίσης ότι ο Σ.Λαβρώφ, σε χθεσινή μια δήλωσή του είπε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δημιουργώντας μια παγκόσμια ανησυχία για τις επερχόμενες εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία”.

Οι ΗΠΑ είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ χθες έγινε γνωστή προσομοίωση ρωσικού πυρηνικού πλήγματος στο Κίεβο

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το αμερικανικό σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που έχει αναπτυχθεί στην Λιθουανία μετακινείται προς τα σύνορα με την Ρωσία όντας σε πλήρη ετοιμότητα μάχης. Αυτό δήλωσε ο διοικητής του λιθουανικού στρατού Βαλντεμάρας Ρούψις.

Υπενθύμισε ότι η παρουσία του αμερικανικού στρατού εκ περιτροπής τουλάχιστον μέχρι το 2025 συμφωνήθηκε σε πρόσφατες συνομιλίες στην Ουάσιγκτον.

«Προηγουμένως, ο κύριος παράγοντας ήταν η αποτροπή: να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, αλλά το αμερικανικό σώμα μπορεί να αυξηθεί και η μορφή παρουσίας μπορεί να αλλάξει, κάτι που αποδεικνύεται τώρα. Τότε υπήρχαν μονάδες που εκπαιδεύονταν περισσότερο μαζί μας γνωρίζοντας την περιοχή, υπήρχαν πολλά τέτοια τακτικά καθήκοντα.

Τώρα, η κατάσταση έχει αλλάξει, και αναπτύσσονται πανέτοιμες οι μονάδες και ο εξοπλισμός που θα μπορούσαν αμέσως να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Έχουμε δηλαδή, μια τέτοια μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο”, είπε ο Ρούψις στον αέρα του λιθουανικού ραδιοφώνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει ενεργά τη στρατιωτική τους παρουσία σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά αυτή η κίνηση στην χώρα του είναι μια «αντίδραση στην υπάρχουσα κατάσταση» λαμβάνοντας υπόψη « αξιολόγηση των απειλών του εχθρού».

Ο Λιθουανός Αρχηγός παρατήρησε ότι η αμερικανική αποστολή δεν είναι πλέον σε  κατάσταση ενεργούς άμυνας.

pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.