ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πόθεν έσχες: Πότε ξεκινά η υποβολή των δηλώσεων

1 min read

Με την πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων να παραμένει το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει αλλάξει η ακριβής ημερομηνία έναρξης υποβολής των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ).

Αναλυτικά, όλες οι υποχρεώσεις υποβολής των ΔΠΚ & ΔΟΣ του έτους 2018 καθώς και επανυποβολής των ΔΠΚ & ΔΟΣ των ετών 2016, 2017 και 2018 θα μπορούν να εκπληρωθούν από την 18η Φεβρουαρίου 2019 έως την 31η Μαρτίου 2019 με την επαναλειτουργία της εφαρμογής.

Επιπλέον, η ηλεκτρονική καταχώριση των καταστάσεων υπόχρεων προσώπων σε ΔΠΚ και ΔΟΣ έτους 2018 από τους φορείς υπόχρεων θα ξεκινήσει την 3η Ιανουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την 25η Ιανουαρίου 2019.

Ζητούν να «παγώσει» άμεσα και ο νέος νόμος για το πόθεν έσχες

Βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων και ο νέος νόμος για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, σύμφωνα με τις πέντε δικαστικές ενώσεις και την αίτηση που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ζητούν να δοθεί προσωρινή διαταγή από την πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, έτσι ώστε να «παγώσει» άμεσα ο νέος νόμος,στη συνέχεια να ανασταλεί προσωρινά και τελικά να ακυρωθεί.

Η δικάσιμος προσδιορίστηκε την 1η Μάρτη 2019, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη, ενώ οι δηλώσεις πόθεν έσχες πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά από 18 Φλεβάρη έως 31 Μάρτη.

Οι δικαστικές Ενώσεις προβάλουν εννέα λόγους ακύρωσης του νέου νομικού πλαισίου.

Επικαλούνται δε ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστούν σε περίπτωση εφαρμογής του επίμαχου νόμου.

Οι δικαστικές ενώσεις θεωρούν ασύμβατες με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν μετά την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, που είχε «παγώσει» πριν ένα χρόνο περίπου και τον προηγούμενο νόμο, σύμφωνα με το 902.gr

Μεταξύ των λόγων που προβάλουν, είναι ο τρόπος επιλογής των μελών του οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης και το γεγονός ότι συνεχίζει να υφίσταται υποχρέωση δήλωσης των μετρητών χρημάτων και των κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας που υπάρχουν στην κατοχή τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.