ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πότε θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους: Ποιους αφορά

1 min read

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Η καταβολή της ενίσχυσης αφορά χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν την αύξηση του 7,75% το προηγούμενο δίμηνο γιατί έχουν προσωπική διαφορά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσάπαλος επεσήμανε πως αφορά περίπου 1,1 εκατ. συνταξιούχους από τους συνολικά 2,5 εκατ. και διευκρίνισε ότι το απόγευμα της 31ης Μαρτίου θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή η έκτακτη καταβολή που είναι κλιμακούμενη από 200 έως 300 ευρώ.

Το ποσό της έκτακτης καταβολής εξαρτάται από δύο παράγοντες: το ύψος της σύνταξης και το τι έλαβαν με τη μορφή της αύξησης ή της ενίσχυσης το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ και πρόσθεσε «όσο μικρότερη η σύνταξη τόσο υψηλότερη η ενίσχυση, θα φτάσουν δηλαδή στα 300 ευρώ οι περισσότεροι συνταξιούχοι.

Επίσης, διευκρίνισε ότι την έκτακτη καταβολή θα πάρουν όσοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ.

«Εντός διμήνου θα εκδοθούν 15.000 αποφάσεις για παράλληλη ασφάλιση»

Ο κ. Τσάπαλος είπε επίσης ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν εκκαθαριστεί περίπου 15.000 περιπτώσεις παράλληλης διαδοχικής ασφάλισης.

«Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα εκδοθούν 4.000 αποφάσεις και μέσα στο επόμενο δίμηνο άλλες 9.000 περιπτώσεις και θα απομένουν άλλες 2 με 3.000 δύσκολες περιπτώσεις που θα εκδοθούν τους επόμενους μήνες», υπογράμισε.

Ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική γραμμή 1555 τονίζοντας πως «μέσα σε 20 μήνες έχουν γίνει πάνω από 5 εκατ. κλήσεις, δηλαδή περίπου η μισή Ελλάδα έχει απευθυνθεί στην εν λόγω υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα των συντάξεων».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε 24 μήνες εκκαθαρίστηκαν περίπου 500.000 υποθέσεις και προσέθεσε ότι παράλληλα ενισχύθηκε η συνεργασία με τα ΚΕΠ δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Τσάπαλος ανέφερε μέσα στις πρώτες 75 μέρες του 2023 εκδόθηκαν 40.000 επικουρικές ενώ δόθηκαν στις 14 Μαρτίου προκαταβολές σε άλλους τόσους δικαιούχους. Επεσήμανε δε ότι το πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις θα αντιμετωπιστεί πλήρως μέσα στους επόμενους δύο – τρεις μήνες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.