ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πότε θα γίνουν εκλογές: Το Σκοπιανό και οι δημοσκοπήσεις αποφασίζουν

1 min read

Το τελευταίο διάστημα, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους όσοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα έχει κυρωθεί ή όχι η συμφωνία των Πρεσπών.

Μόνο μέσα στους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου πιστεύουν, πλέον, ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και θα κάνει τις επόμενες εθνικές εκλογές Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2019, ενώ και το εναλλακτικό σχέδιο για εκλογές τον Μάιο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι έχει τις προϋποθέσεις να υλοποιηθεί.

Οι εξελίξεις με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά κυρίως η εικόνα των δημοσκοπήσεων του Δεκεμβρίου, που ξεκίνησαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο δεν είναι ενθαρρυντικές για τον κ. Τσίπρα και το πρωθυπουργικό επιτελείο, αλλά παρουσιάζουν επιβάρυνση της εικόνας της κυβέρνησης σε κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στη μέτρηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN όσο και στη μέτρηση
«Τάσεις» της MRB (σ.σ.: μέτρηση που γίνεται κάθε εξάμηνο με τη μέθοδο της κάλπης σε μεγάλο δείγμα και τα κομματικά επιτελεία λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη εδώ και πολλά χρόνια) είναι κατά πολύ αυξημένοι οι πολίτες που ζητούν πρόωρες εκλογές και κατά πολύ μειωμένοι όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι, παρά το ντεμαράζ των τελευταίων ημερών από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης βελτιώνει τα ποσοστά του στους συγκριτικούς πίνακες με τον νυν πρωθυπουργό, ενώ αυξάνονται και οι πολίτες που απαντούν ότι, ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσουν, επιθυμούν τις επόμενες εκλογές να τις κερδίσει η Ν.Δ. (MRB), σε σχέση με εκείνους που απαντούν ότι θέλουν να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές.

Αναλόγως αυξημένη υπέρ της Ν.Δ. είναι και η λεγόμενη «παράσταση νίκης», ενώ η εικόνα της πρόθεσης ψήφου δείχνει «παγιωμένη» συγκρίνοντας μετρήσεις της ίδιας εταιρίας και όχι μετρήσεις διαφορετικών εταιριών μεταξύ τους, όπως κάνουν ΜΜΕ που προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το τελευταίο διάστημα, κάνουν ξανά την εμφάνισή τους όσοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα έχει κυρωθεί ή όχι η συμφωνία των Πρεσπών. Προβάλλουν, κυρίως, τέσσερα επιχειρήματα:

• Πρώτον, η δυναμική των παροχών που ανακοινώνει αυτό το διάστημα η κυβέρνηση θα εξαντληθεί και δεν θα αντέξει πολύ και οι θετικές εξελίξεις που αναμένει η κυβέρνηση στο μακροοικονομικό πεδίο, ακόμα και αν έλθουν, δεν θα επηρεάσουν τους σημερινούς συσχετισμούς…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.