ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από πότε θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος τοκετού

1 min read

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δίνεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ αλλά σε δόσεις.

Η πρώτη δόση, θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα.

Έτσι, ένα σημαντικό μέρος του επιδόματος θα «μεταφερθεί» από τον προϋπολογισμό του 2019 στον αντίστοιχο του 2020, δεδομένου ότι όσοι αποκτήσουν παιδί μετά τις 30 Ιουνίου 2019 θα εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος μέσα στο 2020.

Ποιοι δεν θα πάρουν επίδομα τοκετού

Επίσης, θα θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο εξαίρεσης των νέων γονιών με το υψηλότερο εισόδημα.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών με το υψηλότερο εισόδημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εξαιρούνται οι οικογένειες που εμφανίζουν ετήσιες αποδοχές πιθανότατα άνω των 40.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι άλλα 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Από τη νέα σχολική χρονιά, το υπουργείο Εργασίας θα δώσει και περισσότερα κουπόνια σε μητέρες που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ θα δρομολογήσει και τη δημιουργία νέων δομών, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.