ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέβριο

1 min read

Όλα τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τη νέα σχολική χρονιά, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Κλειδώνει το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει έναρξη της νέας χρονιάς με επαναλήψεις για κάλυψη των κενών στη φετινή διδακτέα ύλη. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας συνέστησε στους μαθητές να μην καταστρέψουν τα φετινά βιβλία.

Παράλληλα προχωράει η διαδικασία για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόνο φέτος οι αναπληρωτές σε όλες τις βαθμίδες ξεπέρασαν τους 30.000. 

Παράλληλα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί το κλείσιμο σχολικών μονάδων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Έτσι προβλέπεται κατάτμιση των τάξεων σε μικρότερα τμήματα και εκ περιτροπής λειτουργία τους, σε συνδιασμό και με τα εξ αποστάσεως μαθήματα για όσους μαθητές θα απουσιάσουν.

Δημοσίευση στα Social Media