ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πότε ανοίγουν τα σχολεία Πώς θα λειτουργήσουν

1 min read

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για όλους τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου όλοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας θα ισχύσουν για διοικητικό προσωπικό, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τέλος, οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

To Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει σχετικές αναλυτικές οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς αναφορικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές με στόχο η σχολική χρονιά να λειτουργήσει ομαλά.

Να σημειωθεί πως γίνεται έκκληση να εμβολιαστούν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να φρενάρει η εξάπλωση της πανδημίας καθώς τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση μη ξεχωρίζοντας ηλικία και φύλο ενώ σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.