ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη ευκαιρία στις 24 δόσεις

1 min read

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία θα γίνουν οι αιτήσεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών θα «ανοίξει» στις 26 Φεβρουαρίου.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο internet, η αίτηση για ρύθμιση χρεών στην εφορία σε 24 ή 48 δόσεις μπορεί να γίνει είτε σε ΔΟΥ είτε σε τελωνείο είτε σε οποιαδήποτε άλλη αρχή της ΑΑΔΕ.

Δικαίωμα ένταξης στη νέα ρύθμιση οφειλών στην εφορία έχουν μόνο οι φορολογούμενοι που έχουν αφήσει αρρύθμιστες οφειλές από την 1η Νοεμβρίου και μετά. Το επιτόκιο θα είναι… τσουχτερό και θα κυμαίνεται από 4,95% έως και 5,95% για όσους εντάσσονται στην ρύθμιση των 24 δόσεων.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, η οποία προβλέπει διπλάσιες δόσεις σε σύγκριση με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Σύμφωνα με τον νόμο, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης έως την 1η Νοεμβρίου 2019.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι εντάχθηκαν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 μπορούν να μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση και να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε 24-48 δόσεις. Αντίθετα, όσοι είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων έως και τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου δεν μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα ρύθμιση. Και αυτό καθώς μέχρι τότε ίσχυε η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με βάση τη νομοθεσία, όλες οι αρρύθμιστες οφειλές μπορούν να καταβληθούν σε 24 ή σε 48 δόσεις ανάλογα με το είδος της οφειλής. Συγκεκριμένα, οι 24 δόσεις αφορούν τακτικές οφειλές, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ, και οι 48 δόσεις έκτακτες οφειλές, όπως ο φόρος κληρονομιάς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.