ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πόσο κρατάει ο πυρετός στη γρίπη που «σαρώνει» και πότε μπορούν να επιστρέψουν τα παιδιά σχολείο

1 min read

Έξαρση της γρίπης μεταξύ των παιδιών παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, σε πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία η απουσία των μαθητών λόγω γρίπης φτάνει πολλές φορές και το 50%.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκο στον Alpha Radio 989, ο πρόεδρος της πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέα Κωνσταντόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι η πρώτη φορά που η γρίπη εμφανίζεται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο. «Αυτό που γίνεται αυτή την εποχή είναι πολύ μεγάλο και πρωτόγνωρο.». Τα κύρια συμπτώματα της γρίπης είναι πολύ υψηλός πυρετός που δεν κατεβαίνει εύκολα. Όπως ανέφερε μπορεί ο πυρετός να φτάσει 40 και μπορεί να κρατήσει 5,6,7 μέρες. «Ο βήχας παραμένει για τρεις εβδομάδας. Η φετινή γρίπη διαφέρει με τις προηγούμενες».

«Η γρίπη έγινε πιο επιθετική φέτος γιατί ο κόσμος ήταν κλεισμένος στο σπίτι του λόγω COVID. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν ήταν έτοιμο να την αντιμετωπίσει» πρόσθεσε. Μάλιστα, προέβλεψε πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, προχωρώντας ο Χειμώνας.

Πρόσθεσε ότι όποιο παιδί νοσήσει τώρα με την γρίπη τύπου Α δεν πρόκειται να ξαναρρωστήσει τους επόμενους μήνες. 

Μετά από πόσες μέρες πρέπει το παιδί να επιστρέφει στο σχολείο

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος τα παιδιά που περνούν γρίπη μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο με το που πέσει ο πυρετός. Η κύρια μετάδοση του ιού γίνεται της γρίπης γίνεται κατά τα πρώτα συμπτώματα ή κατά την διάρκεια εκδήλωσης υψηλού πυρετού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.