Σα. Οκτ 31st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πόσο κοστίζει η φοιτητική κατοικία ανά την Ελλάδα!

1 min read

Σε ποιες περιοχές οι τιμές καταγράφουν σημαντική πτώση και πού παρατηρείται αύξηση των ενοικίων σε σχέση με το 2019.

Αν και οι τιμές των φοιτητικών ενοικίων παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2019, το τελευταίο τρίμηνο παρατηρείται σχετική πτώση, ειδικά στην πρωτεύουσα, όπου καταγράφεται υποχώρηση μέχρι και 30% στην Καισαριανή και 15% στον Νέο Κόσμο. Επί του παρόντος, η υψηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό καταγράφεται στο Κολωνάκι/Λυκαβηττό (14,8 €) και στο Μετς (14,2 €), και η χαμηλότερη στη Νίκαια (6,6 €).

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων Spitogatos, σε σχέση με το 2019 σημειώνεται αύξηση στην προσφορά φοιτητικών κατοικιών προς ενοικίαση, της τάξης του 80% στην Αθήνα και του 25% στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο αριθμός διαθέσιμων φοιτητικών σπιτιών στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη επίσης παρατηρείται μικρή πτώση τιμών το τελευταίο τρίμηνο, σχεδόν σε όλες τις περιοχές φοιτητικού ενδιαφέροντος, με τη Σταυρούπολη να εμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση (-11%), καθώς και τη χαμηλότερη τιμή ανά τετραγωνικό (6,1 €).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι τάσεις ποικίλλουν, ωστόσο η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με το 2019 παρατηρείται στο Ναύπλιο (22%) και στη Χαλκίδα (15%) και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στο Αγρίνιο (23%) και στην Τρίπολη (20%). Αξιοσημείωτη πτώση, αντιθέτως, παρουσιάζουν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οι τιμές στην Αμαλιάδα αλλά και στα Χανιά (-13%). Χαμηλότερες τιμές ανά τετραγωνικό παρατηρούνται σύμφωνα με το Spitogatos.gr στις Σέρρες (4,6 €) και στο Αίγιο (5,2 €) και ακολουθούν Σπάρτη (5,3 €), Ρίο (5,8 €) και Ξάνθη (5,8 €).

Στον πίνακα αναγράφονται η μέση τιμή ανά τετραγωνικό, το ποσοστό μεταβολής σε σχέση με το 2019, καθώς και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μέση τιμή στα διαμερίσματα και, τέλος, η μέση τιμή στα studio/γκαρσονιέρες ανά περιοχή φοιτητικού ενδιαφέροντος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.