Κυ. Σεπ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς θα λάβουν την επιστροφή φόρου οι φορολογούμενοι….Αν είναι τυχεροί με τον ΣΥΡΙΖΑ!

1 min read

Συνολικά 569.067 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 13,14% του συνόλου) και τους αντιστοιχεί επιστροφή φόρου 202 εκατ. ευρώ ή 356 ευρώ ανά φορολογούμενο, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Πέρυσι η επιστροφή του φόρου εισοδήματος είχε «σπάσει» στα δύο. Πρώτοι έλαβαν την επιστροφή μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες που είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση έως τα μέσα Ιουλίου και ήταν φορολογικά ενήμεροι. Σε περιπτώσεις που υπήρχαν χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία τότε πρώτα γινόταν συμψηφισμός.

Σε όσους η εκκαθάριση των δηλώσεων έγινε μετά τις 14 Ιουλίου η επιστροφή του φόρου καθυστέρησε. Αυτό διότι η ΑΑΔΕ συμψήφισε τις επιστροφές τους με το φόρο από τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ (το σύνολο του φόρου ακινήτων και όχι μόνο της πρώτης δόσης).

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί πως οι επιστροφές φόρου που οφείλονται από το δημόσιο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές τους προς άλλους φορείς του δημοσίου, όπως ο ΕΦΚΑ.

Για τους συμψηφισμούς οι φορολογούμενοι ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που λαμβάνουν από την ΑΑΔΕ. Το αποτέλεσμα του συμψηφισμού αποτυπώνεται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.