ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς θα κυριαρχήσουν οι ξένοι διαιτητές στη Super League

1 min read

Ο αφελληνισμός του πρωταθλήματος της Super League σε ό,τι έχει να κάνει με τους διαιτητές έχει ξεκινήσει από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά φαίνεται ότι το σχέδιο θα μπει σε πλήρη εφαρμογή στις επόμενες αγωνιστικές.

Και αυτό γιατί η πρώτη υποχώρηση της ΚΕΔ έγινε με το να παίζουν διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια εκτός από τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με την αρχή να γίνεται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και τον Αρη.

Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Αρης έχουν ήδη ζητήσει στα παιχνίδια τους να υπάρχουν ξένοι διαιτητές και το συγκεκριμένο αίτημα είναι έτοιμες να υποβάλουν με επίσημο τρόπο και άλλες ΠΑΕ.

Από τη στιγμή που δεν φαίνεται η ΕΠΟ να έχει το παραμικρό πρόβλημα για να φέρει περισσότερους από έναν ξένους σε κάθε αγωνιστική, τότε είναι πολύ πιθανό σύντομα να βλέπουμε περισσότερες από μία ξένες σφυρίχτρες σε κάθε αγωνιστική. Σημειώνεται ότι με τις μέχρι τώρα επιλογές διαιτητών που έχουν γίνει από το εξωτερικό φαίνεται ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι ο διαιτητής απλά να είναι ξένος χωρίς να έχει κάνει κάποια σπουδαία σταδιοδρομία.

Οι Ελληνες διαιτητές έχουν καταλάβει εδώ και καιρό το πού πηγαίνει το πράγμα, αλλά δεν μπορούν να αντιδράσουν, και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο σε ό,τι έχει να κάνει με τους διεθνείς που βλέπουν να τους δίνονται λίγα παιχνίδια να παίζουν, και από αυτά κανένα που να είναι υψηλής επικινδυνότητας. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα παίρνουν και τις προσκλήσεις από το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Με δεδομένο ότι γενικότερα η ελληνική διαιτησία είναι πολύ χαμηλά στο ranking της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, με την απαξίωσή της στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

Οι Ελληνες διεθνείς διαιτητές είναι ο Γιώργος Κομίνης, που παραμένει ως διεθνής διαιτητής στη δεύτερη κατηγορία, όπως επίσης και οι Τάσος Σιδηρόπουλος (Elite), Τάσος Παπαπέτρου (2η Κατηγορία) και Γιάννης Παπαδόπουλος (3η Κατηγορία). Επίσης, στη λίστα μετά από πρόταση της ΚΕΔ έχουν μπει και οι Θανάσης Τζήλος (Λάρισας), Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και Θανάσης Σκουλάς (Θεσσαλίας). Από τους παραπάνω τα περισσότερα παιχνίδια στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τα έχει δώσει ο Γιώργος Κομίνης, ο οποίος ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος με τα όσα έγιναν στο ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Εχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια και ακολουθούν οι Διαμαντόπουλος, Σκουλάς που μόλις έγιναν διεθνείς με τρία. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι έχουν αγωνιστεί μόλις δύο φορές μέχρι τώρα και ο μικρός χρόνος συμμετοχής για κάποιους από αυτούς, όπως είναι ο Σιδηρόπουλος και ο Παπαπέτρου, προκαλεί έκπληξη.

Η εικόνα στις πρώτες αγωνιστικές

Αναλυτικά οι συμμετοχές των Ελλήνων διεθνών στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος (σε παρένθεση η αγωνιστική)

  • Γιώργος Κομίνης
    Παναιτωλικός- Ατρόμητος (1), ΑΕΛ-Παναθηναϊκός (3), Πανιώνιος-Αρης (6), ΑΕΛ-Λαμία (7)
  • Τάσος Σιδηρόπουλος
    Ξάνθη-Παναθηναϊκός (1), ΟΦΗ-ΑΕΚ (5)
  • Γιάννης Παπαδόπουλος
    Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (2), Λεβαδειακός-Ατρόμητος (5)
  • Θανάσης Τζήλος
    Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (3), Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (5)
  • Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
    Λαμία-Αρης (1), ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (3), Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (7)
  • Θανάσης Σκουλάς
    Ατρόμητος-Ξάνθη (2), Πανιώνιος-Ολυμπιακός (4), Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (6)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.