ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς οι παιδόφιλοι «ψαρεύουν» στο διαδίκτυο τα ανήλικα θύματά τους

1 min read

Σοκ προκαλεί η αρρωστημένη δράση παιδόφιλων που προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτύου. Μεθοδικά, ύπουλα με έναν μόνο σκοπό. Να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

«Οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι θέλουν να προσεγγίσουν ανηλίκους, λειτουργούν με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δημιουργούν ένα προφίλ το οποίο προσομοιάζει πανω κατω στην ηλικία του παιδιού, τους δείχνουν ότι έχουν κοινά ενδιαφέροντα ότι ενδιαφέρονται γιαυτά, είναι πολύ ευχάριστοι στην επικοινωνία, καθώς τους ενδιαφέρει να προσεγγίσουν το παιδί», δήλωσε ο Βασίλης Παπακώστας.

Ζητάνε φωτογραφίες από ανήλικες

O τρόπος δράσης τους πραγματικά συγκλονίζει…οι παιδόφιλοι δημιουργούνε ψεύτικα προφίλ σε facebook και Instagram, παριστάνουν ότι είναι συνομήλικοι με τα ανήλικα θυματά τους και ξεκινάνε να στέλνουν μηνύματα.

Στη συνέχεια, λόγω του ότι το προφίλ του παιδόφιλου είναι συνήθως αληθοφανές και οι ανήλικες νομίζουν ότι μιλάνε με κάποιο παιδί στην ηλικία τους, συνεχίζουν την επικοινωνία η οποία μπορεί να κρατήσει ακόμα και βδομάδες. Όταν ο θύτης έχει χειραγωγήσει την ανήλικη ψυχολογικά, πάει ένα βήμα παρακάτω.

Εάν το κορίτσι στείλει τη φωτογραφία στο θύτη, ο παιδόφιλος θα αρχίσει τις απειλές.

Σε περίπτωση που οι ανήλικες κοπέλες απειλούνται από ψεύτικα προφίλ, θα πρέπει να μιλήσουν με τους γονείς τους και στη συνέχεια να γίνει καταγγελία στην αστυνομία.

Με τους παιδόφιλους να αυξάνονται στο διαδίκτυο, τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με ποιους μιλάνε και να μην απαντουν σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.