ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

24 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας σε τράπεζες, εφορία και ταμεία – Τα 7 βήματα

1 min read

«Την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις δανειακές του οφειλές στις τράπεζες σε έως 420 δόσεις και σε έως 240 δόσεις στην εφορία και τα ταμεία έχουν χιλιάδες οφειλέτες», τονίζει με δηλώσεις τους στο real.gr ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια μόνιμη ρύθμιση που αφορά όλους τους πολίτες».

  • Του Δημήτρη Χριστούλι
  • Πηγή real.gr

Το υπουργείο Οικονομικών έθεσε χθες σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, μέσα από την οποία μπορούν να ρυθμισθούν οι οφειλές σε 7 βήματα:

Βήμα 1

Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.keyd.gov.gr ή https://ofeiles.gov.gr).

Βήμα 2

Άρση τραπεζικού απορρήτου συζύγου, μελών, συνοφειλετών και εγγυητών

Βήμα 3

Διενέργεια ελέγχων και διασταυρώσεων

Βήμα 4

Αυτοματοποιημένη πρόταση ρύθμισης οφειλών από την πλατφόρμα

Βήμα 5

Διενέργεια ψηφοφορίας επί της πρότασης ρύθμισης από τους πιστωτές

Βήμα 6

Αξιολόγηση προτεινόμενης συμφωνίας από τον οφειλέτη.

Βήμα 7

Υπογραφή συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρεών μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών

Με τη ρύθμιση όλων των οφειλών, αναστέλλονται οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και δεσμεύσεις και πλειστηριασμοί στην κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, συμπεριλαμβανομένης της 1ης κατοικίας, καθώς και της επαγγελματικής στέγης. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα μέρους της οφειλής, έως και 75% επί της βασικής οφειλής και έως και 95% επί των προσαυξήσεων., όταν για παράδειγμα το ύψος του δανείου είναι μεγαλύτερο από την αξία της περιουσίας.

Επίσης, σε ευάλωτα νοικοκυριά με εισοδήματα έως 21.000 ευρώ θα υπάρξει δυνατότητα επιδότησης της δόσης των δανείων με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία, ύψους έως 210 ευρώ μηνιαίως για 5 έτη.

Επίσης, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια, ώστε μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης δανείων για τα οποία έχει παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.