ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος σε 8 έως και 48 δόσεις – Ποιες ρυθμίσεις έχουν επιτόκιο και ποιες όχι

1 min read

Η ώρα για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος έφτασε: Όσοι ήδη υπέβαλαν τις φορολογικές δηλώσεις τους θα πρέπει να πληρώσουν τα ποσά που τους βεβαίωσε η εφορία έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Βεβαίως, υπάρχει έκπτωση για όσους καταβάλλουν εφάπαξ τον φόρο που τους προκύπτει, αλλά και όσοι δεν αντέχουν να σηκώσουν το «βάρος» θα έχουν μπροστά τους μία «γκάμα» επιλογών για την εξόφληση του φόρου σε πολλές δόσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Επτά στους 10 δεν πληρώνουν φόρο την φετινή χρονιά, καθώς λόγω της πανδημίας εκατομμύρια ήταν τα νοικοκυριά που αναγκάστηκαν να ζήσουν με τη συνδρομή του κράτους, ενισχύσεις όμως που είναι αφορολόγητες. Έτσι, έμειναν σχεδόν 3 στους 10 φορολογούμενους να περάσουν από τα γκισέ της Εφορίας για να πληρώσουν τα ποσά που τους αναλογούν: Η πρώτη «φουρνιά» πολιτών που κατέθεσε ήδη τις δηλώσεις θα πρέπει να πληρώσει τον φόρο έως την ερχόμενη Παρασκευή 30 του μήνα.

Σε πόσες δόσεις εξοφλείται ο φόρος

Αλλά και εκείνοι οι 3 στους 10 πολίτες που πρόκειται να περάσουν από τα γκισέ της Εφορίας για να εξοφλήσουν τα ποσά που τους αναλογούν, εάν και εφόσον δεν έχουν μεταβολή του εισοδήματός τους, θα πληρώσουν χαμηλότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι. Και αυτό γιατί υιοθετήθηκαν φοροελαφρύνσεις και έτσι –μεταξύ άλλων- για τα εισοδήματα του 2020:

  • Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος έχει μειωθεί στο 9% από 22%.
  • Ο φορολογικός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ μειώθηκε στο 28% από 29%

· Ο φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα από 30.001 έως 40.000 ευρώ διαμορφώνεται στο 36% από 37%

  • Ο φορολογικός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ ανέρχεται στο 44% από 45%.

Ο μειωμένος λοιπόν -στην πλειονότητα των περιπτώσεων- φόρος που θα προκύψει σε όσους τα εκκαθαριστικά τους είναι χρεωστικά θα εξοφληθεί κανονικά σε 8 μηνιαίες δόσεις: Η πρώτη από τις 8 δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί έως την Παρασκευή.

Πηγή enikonomia.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.