ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πως και πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

1 min read

Οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ από 12 έως 24,5 μήνες που δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα είναι δικαιούχοι της νέας οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Οι επιδοτούμενοι θα λάβουν κι αυτοί 400 ευρώ, με την μορφή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων, εφόσον το επίδομά τους έληξε ή λήγει τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο.

Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η διαδικασία καταβολής του επιδόματος θα περάσει πιθανότατα μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia που χρησιμοποιήθηκε και τον Απρίλιο – Μάιο.

H διαδικασία θα είναι ίδια με αυτή του περασμένου Απριλίου. Ειδικότερα μέσω αιτήσεων στο gov.gr για την καταβολή της ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ στους 130.000 μακροχρόνια ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Ο σύνδεσμος «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους”» είναι ενεργός και η ψηφιακή διαδρομή είναι:

Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ.

Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού που παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.