ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πώς «κάηκε» η επένδυση 4 εκατ. ευρώ για drones για την πρόληψη πυρκαγιών

1 min read


Υπεύθυνος των μη στελεχωμένων αεροσκαφών περιέγραφε πώς ξεκινά μία πτήση: «Χρησιμοποιούνται 2-3 άτομα κάθε φορά, ο ένας είναι ο χειριστής ο άλλος είναι ο τεχνικός. Γίνεται ένας έλεγχος των μηχανημάτων, ο χειριστής τσεκάρει το λογισμικό, ο τεχνικός το αεροσκάφος και οι δύο μαζί ελέγχουν το τσεκ λιστ και μετά από 15-20 λεπτά το αεροσκάφος είναι έτοιμο να απογειωθεί».

Στο κινητό κέντρο ελέγχου έρχεται η πραγματική εικόνα από το αεροσκάφος, η οποία μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε, είτε στο αρχηγείο είτε σε κάποιον άλλον σταθμό ελέγχου, μέσω streaming και τη βοήθεια του Διαδικτύου. Ο σταθμός υποδοχής μπορεί να δώσει εικόνα σε real time στο κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου οι επικεφαλής να μπορούν να συντονίσουν μια… κατάσβεση πυρκαγιάς ή οτιδήποτε σχετίζεται με θέματα ασφαλείας.

Τα μη στελεχωμένα αεροσκάφη υπήρχε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν στον έλεγχο των συνόρων, καθώς εύκολα μπορούσαν να διακρίνουν τις ροές μεταναστών και να βοηθήσουν τις επίγειες περιπολίες στον εντοπισμό τους.

Τα drones δύσκολα πέφτουν και ακόμη πιο δύσκολα… χάνονται, είχε άστοχα υποστηρίξει ο χειριστής, λέγοντας πως «πριν από κάθε αποστολή γίνεται μια έρευνα της γεωμορφίας της περιοχής αν υπάρχουν ορεινοί όγκοι, ώστε να σχηματισθεί η διαδρομή της πτήσης και να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα. Να εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος απογείωσης και προσγείωσης για να μην υπάρχει καταστροφή του αεροσκάφους από πτώση. Τα συγκεκριμένα drones όμως έχουν δικλίδες ασφαλείας.

Οταν χάνει το σήμα του μπορεί και επιστρέφει παίρνοντας κατάλληλο ύψος πίσω στο σημείο που απογειώθηκε, μειώνοντας την πιθανότητα απώλειας ή καταστροφής του».

Ουσιαστικά όταν το σήμα επαφής χαθεί από κάποιο ορεινό όγκο ή καιρικές συνθήκες, το drone παίρνει την «πρωτοβουλία» να ανέβει σε συγκεκριμένο ύψος, να επιστρέψει στο σημείο απογείωσης και εκεί, μετά από 2-3 κύκλους, να προσγειωθεί με ασφάλεια, ανοίγοντας «μόνο» του το αλεξίπτωτο…

Ωστόσο, δύο ηλεκτροκίνητα έχουν πέσει, δύο ακόμη έχουν πρόβλημα στην πυξίδα και οι κινητήρες τριών μηχανοκίνητων χρειάζονται αναβάθμιση…

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν μήκος φτερών 4 μέτρα, βάρος 28 κιλά με δεξαμενή καυσίμων 12 λίτρων.


Μεταφέρονται ανά τρία σε ειδικό όχημα, συναρμολογούνται σχετικά εύκολα και έχουν απεριόριστες δυνατότητες. Τα βενζινοκίνητα αποτελούνται από έναν δίχρονο κινητήρα με απλή βενζίνη, που έχει μια αυτονομία πτήσης 24 ωρών, μια ακτίνα δράσης τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να φθάσει σε ύψος κοντά στα 21.000 πόδια. Αστυνομία και Πυροσβεστική υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να πετάξουν τρία σύγχρονα βενζινοκίνητα drones και ακόμη 6 ηλεκτροκίνητα, με αυτονομία όμως 3,5 ωρών πτήσης.

Οι δύο στόλοι των drones αποτελούνταν από τα Thunder B και τα Spylight. Είναι ισραηλινής προέλευσης από την Βlue Βird Αerosystem. Το αεροσκάφος έχει διάφορους αισθητήρες (100.000 ευρώ οι κάμερες) όπως είναι μέρας, νύχτας, και φωτογραμμετρίας, ο οποίος χρησιμοποιείται πάρα πολύ γιατί δίνει τρισδιάστατα μοντέλα, όπως γίνεται ακριβώς και σε πολύ καλύτερη ανάλυση από αυτή που δίνει το google maps στους χάρτες του Διαδικτύου.

«Εχει κάμερα η οποία μπορεί τη νύχτα, για παράδειγμα, σε μία πτήση πρόληψης πυρκαγιάς, να δει την πραγματική εστία και άνθρωπο εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας από πολύ μεγάλο ύψος», περιέγραφε ο αρμόδιος χειριστής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.