ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πως η Pfizer κερδίζει δισεκ. οι μέτοχοι της πλουτίζουν με χρηματοδότες τους φορολογούμενους πολίτες

1 min read

Πως η Pfizer κερδίζει δισεκ. οι μέτοχοι της πλουτίζουν με χρηματοδότες τους φορολογούμενους πολίτες;
Το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι ενδεικτικό γιατί αυτό που συμβαίνει μεταξύ Pfizer της φαρμακευτικής εταιρίας που παράγει εμβόλια για τον covid 19 και του αμερικανικού δημοσίου παρατηρείται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 105 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19 για εκστρατεία εμβολιασμού που θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο, με αγορά έως και 300 εκατομμυρίων δόσεων.
Το συμβόλαιο περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δόσεων για ενήλικες και παιδιά, καθώς και προμήθειες ενός αναμνηστικού εμβολίου που θα περιέχει την αρχική παραλλαγή του covid 19 και τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 Omicron.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συμβούλεψε τις φαρμακευτικές εταιρίες που παράγουν εμβόλια για τον COVID-19 να δημιουργήσουν ένα ενημερωμένο αναμνηστικό εμβόλιο – το οποίο δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους – για το Φθινόπωρο του 2022.

«Αυτή η συμφωνία θα παράσχει πρόσθετες δόσεις για τους κατοίκους των ΗΠΑ και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του επόμενου κύματος COVID-19», δήλωσε ο Sean Marett, επικεφαλής επιχειρήσεων και επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της BioNTech.
«Εκκρεμεί η έγκριση από τις αρχές, σε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στο Omicron, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση της ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής Omicron»

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων του FDA, η οποία συνέστησε τη συμπερίληψη ενός συστατικού Omicron σε μελλοντικά ενισχυτικά εμβόλια COVID-19.
«Τα εμβόλια άλλαξαν το παιχνίδι στη μάχη μας κατά του COVID-19, επιτρέποντας στους ανθρώπους να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες γνωρίζοντας ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες», δήλωσε ο Xavier Becerra , γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS).

Οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν τα εμβόλια

Οι αμερικανοί φορολογούμενοι θα χρηματοδοτήσουν την εκστρατεία των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως πλήρωσαν επίσης 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αρχικές 100 εκατομμύρια δόσεις που λήφθηκαν στο πλαίσιο του Operation Warp Speed και 19,50 δολάρια ανά δόση για 500 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις που αποκτήθηκαν μέσω του κυβερνητικού συμβολαίου δικαιωμάτων προαίρεσης.

«Τον Ιούνιο, ελλείψει πρόσθετης χρηματοδότησης για τον COVID-19 από το Κογκρέσο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακατανείμει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην υπάρχουσα χρηματοδότηση, αντλώντας δισεκατομμύρια δολάρια από τις προσπάθειες αντιμετώπισης του COVID-19 προκειμένου να πληρώσει για επιπλέον εμβόλια και θεραπείες».

Ο Robert F. Kennedy, Jr., πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος για την προστασία της υγείας των παιδιών επισήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προσποιείται ότι πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για το πώς η Pfizer θα συντηρήσει τα κέρδη της πως θα πλουτίσουν οι μέτοχοι της που έχει καταστεί η πιο γρήγορα κερδοφόρας βιομηχανίας στην ιστορία».

Ουσιαστικά οι πολίτες πληρώνουν για αυτά τα εμβόλια δύο φορές: μια φορά για να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος ή σχεδόν όλη την ίδια την έρευνα, και μετά για να αγοράσουν ξανά τα προϊόντα αυτής της έρευνας.
«Οι φαρμακευτικές εταιρείες επωφελούνται πάρα πολύ από αυτό το μοντέλο».

Η Pfizer ανέφερε τον Μάιο 2022 ότι αναμένει περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων για τον COVID-19 για το 2022, αλλά ο οικονομικός στόχος βασίστηκε σε συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν ανακοινωθεί η νέα σύμβαση.
Η Pfizer στις 23 Ιουνίου 2022 ενέκρινε τριμηνιαίο μέρισμα 0,40 δολάρια ανά μετοχή.

Από 19,50 δολάρια….30 δολάρια ανά δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία της Pfizer, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να πληρώσει περισσότερα από 30 δολάρια ανά δόση κατά μέσο όρο, που είναι σημαντικά υψηλότερα από τα 19,50 δολάρια που πλήρωσε στην αρχική σύμβαση με την Pfizer.
Ήδη από τις 26 Φεβρουαρίου 2021, η Pfizer σχεδίαζε μια «δυνητικά ταχεία υιοθέτηση» του εμβολίου της για τον COVID-19 για να επιτρέψει την ανάπτυξη αναμνηστικών εμβολίων εντός εβδομάδων.
Αυτή η μέθοδος έχει ήδη καθιερωθεί για άλλες μολυσματικές ασθένειες, όπως η γρίπη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Pfizer.

Επενδύσεις και κατάλληλες συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε ότι η εταιρεία «κάνει τις σωστές επενδύσεις και συμμετέχει στις κατάλληλες συνομιλίες με ρυθμιστικές αρχές» για να βοηθήσει την εταιρεία να «αναπτύξει δυνητικά και να αναζητήσει εξουσιοδότηση για ένα ενημερωμένο εμβόλιο mRNA ή ενισχυτικό, εάν χρειαστεί».

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης των κερδών τον Φεβρουάριο του 2021, ο Albert Bourla τόνισε σε αναλυτές, μεγάλες τράπεζες και επενδυτές ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αποκομίσει σημαντικά κέρδη από τις επιδοτήσεις εμβολίων COVID-19 χρεώνοντας υψηλότερες τιμές και εφαρμόζοντας δόσεις ρουτίνας για νέες παραλλαγές του ιού.

Επαναλαμβανόμενη κατάσταση

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Υγείας της Barclays τον Μάρτιο του 2021, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Pfizer, Frank D’Amelio, είπε ότι η Pfizer δεν το βλέπει αυτό ως ένα γεγονός που θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ δηλαδή μία φορά, αλλά «ως κάτι που πρόκειται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον».

«Κάθε χρόνο, πρέπει να πηγαίνετε για να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla. «Θα γίνει το ίδιο με τον COVID.
Σε ένα χρόνο, θα πρέπει να πάτε και να κάνετε το ετήσιο εμβόλιο για να προστατευτείτε από τον COVID».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.