ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πως η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τη βιολογία του οργανισμού ενός ανθρώπου

1 min read

Η υπερβολική και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αλλάξει το γενετικό προφίλ κάποιου. Το National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) χαρακτηρίζει την υπερβολική κατανάλωση ως περισσότερα από 4-5 ποτά σε διάστημα 2 ωρών και ως μεγάλη την κατανάλωση σε διάστημα 5 ή περισσότερων ημερών το μήνα.

Πρόσφατη έρευνα εντόπισε 2 γονίδια που υπόκεινται σε αλλαγή: το ένα επηρεάζει το βιολογικό ρολόι και το άλλο ρυθμίζει το σύστημα ανταπόκρισης στο στρες.

Οι συγγραφείς, από το Rutgers University, ανακάλυψαν επίσης ότι γενετικές αλλαγές σε όσους πίνουν πολύ, συνδέονται με υψηλότερη επιθυμία για αλκοόλ.

Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου.

Το 2012, πάνω από το 5% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου και σχεδόν το 6% όλων των θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως εκτιμάται ότι αποδίδονται στο αλκοόλ.

Σε μεγάλους πότες ο κίνδυνος εκτοξεύεται. Για παράδειγμα, έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με όσους δεν πίνουν, για καρκίνο οισοφάγου.

Ακόμα και μέτρια κατανάλωση αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου στο στόμα, το λάρυγγα και το μαστό.

Στον καρκίνο του μαστού συγκεκριμένα, ακόμα και ένα ποτό την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο.
Υπάρχουν δεκάδες τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί-κυρίως καλά βακτήρια-στο πεπτικό, που βοηθούν τον οργανισμό να κάνει διαδικασίες όπως η πέψη της τροφής και η παραγωγή βιταμινών.

Το αλκοόλ παρεμβάλλεται στη σύνθεση και τη λειτουργία τους, αναφέρει έρευνα, που ανακάλυψε ότι η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανάπτυξη βακτηρίων και ανισορροπίες στο έντερο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικό πρόβλημα, όπως πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, διάρροια και δυσκοιλιότητα.

Μια νύχτα υπερβολικής ή μεγάλης κατανάλωσης μπορεί να οδηγήσει σε blackout- κενά στο χρόνο και κάποιος δεν μπορεί να θυμηθεί σημαντικά γεγονότα και λεπτομέρειες.

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία.

Άνθρωποι που πίνουν πολύ για μεγάλο διάστημα, έχουν κίνδυνο να αλλάξουν την καλωδίωση του εγκεφάλου-κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νοητικά προβλήματα ακόμα και όταν επιτευχθεί νηφαλιότητα. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να διαβρώσει τον εγκεφαλικό ιστό και να αυξήσει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η χρόνια μεγάλη κατανάλωση μπορεί επίσης να διαταράξει το ενδοκρινικό σύστημα.

Οι αδένες που παράγουν ορμόνες εμπλέκονται σε πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως ανάπτυξη, μεταβολισμό και διάθεση. Έρευνα ανακάλυψε ότι το να πίνει κάποιος πολύ και συχνά μπορεί να διαταράξει την επικοινωνία μεταξύ νευρικού, ενδοκρινικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές και ευρείες. Ανωμαλίες στρες, αναπαραγωγικές ελλείψεις, ελαττώματα στη σωματική ανάπτυξη και δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού είναι λίγα από τα πιθανά αποτελέσματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.