ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση η εκπνοή των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη

1 min read

Η εκπνοή των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη σε δύο μήνες από τώρα προβληματίζει την κυβέρνηση, καθώς οι τράπεζες έχουν διαμηνύσει πως το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως με τα σημερινά όρια προστασίας κάθε συζήτηση επέκτασης των διατάξεων του νόμου Κατσέλη είναι εκτός συζήτησης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η σχετική συζήτηση με τους θεσμούς δεν έχει προχωρήσει πέραν της ανταλλαγής υπομνημάτων.

Τα κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 731 δισ. ευρώ αποτελούν πανευρωπαϊκό πονοκέφαλο, με την Ελλάδα να έχει θλιβερή πρωτιά (σχεδόν ένα στα δύο δάνεια είναι κόκκινο) και την Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, να εμφανίζει ποσοστό κόκκινων δανείων της τάξεως του 10%.

Μια νέα πρόταση, η οποία αναμένεται να τεθεί υπόψη του Ευρωκοινοβουλίου και έγινε χθες γνωστή στις Βρυξέλλες, δίνει περισσότερο χρόνο – τρία χρόνια αντί για δύο – στις τράπεζες ώστε να δημιουργήσουν πρόσθετες προβλέψεις για τη δημιουργία νέων πιθανών κόκκινων δανείων.

Οι υποχρεώσεις αυτές μάλιστα σχεδιάζεται να τεθούν σε ισχύ μετά την υιοθέτηση των νέων κανόνων, έναντι του αρχικού χρονοδιαγράμματος που προέβλεπε έναρξη ισχύος για δάνεια που χορηγήθηκαν από τον Μάρτιο του 2018 και μετά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.