ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολυτεχνείο: Με απόφαση αρχηγού ΕΛ.ΑΣ τετραήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων

1 min read

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις 15 έως 18 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα. Τι ορίζει η απόφαση

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και τέλος στις πορείες και τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Με απόφαση του αρχηγού της ΑστυνομίαςΜιχάλη Καραμαλάκη, και μετά από την έκδοση σχετικού ΦΕΚ, απαγορεύονται από σήμερα Κυριακή, στις 6.00 το πρωί, όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020».

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έχει και σημειολογικό χαρακτήρα από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς όλοι ανέμεναν ότι η σχετική απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων θα εκδιδόταν από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.