ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολύ πιθανή μια νέα «Κούβα» υποστηρίζει η Mόσχα!

1 min read

«Βόμβα» από τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, εν μέσω των έντονων ανησυχιών που διατυπώνονται στη Δύση για την αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στη γειτονιά της Ουκρανίας

Η ιστορία μπορεί κάλλιστα να επαναληφθεί, δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια «νέα κρίση πυραύλων» με τις ΗΠΑ, παρόμοια με εκείνη στην Κούβα το 1962, αν και «υπάρχει χρόνος να συμφωνήσουμε σε μια λογική βάση για τη μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».

Ο Ρώσος αξιωματούχος έκανε μια σαφή αναφορά στην κρίσιμη εκείνη αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης, που έφερε τον πλανήτη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. «Ξέρετε ότι τα πράγματα μπορούν να φθάσουν κάλλιστα σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, και προσέθεσε: «Εάν, όπως λένε οι σύντροφοι από την άλλη πλευρά, δεν το αντιλαμβάνονται και όλα συνεχισθούν όπως προχωράνε τα πράγματα, μπορούμε κάλλιστα, με βάση τη λογική που εξελίσσονται τα γεγονότα, να ξυπνήσουμε ξαφνικά και να βρεθούμε σε κάτι παρόμοιο. Αυτό θα σημαίνει γενικά αποτυχία της διπλωματίας, αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής. Όμως υπάρχει ακόμη χρόνος να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε πάνω σε μια λογική βάση».

  • Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θεωρεί προκαθορισμένο το ενδεχόμενο να αρνηθεί το ΝΑΤΟ να υπογράψει μια συμφωνία εγγυήσεων για τη μη διεύρυνσή του προς ανατολάς, λέγοντας ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να διατυπωθεί με διαφορετικούς τρόπους, αλλά πρέπει να είναι δεσμευτική. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ρωσία βλέπει ως καθήκον της να απομακρύνει την απειλή από τα σύνορά της και ότι η Μόσχα δεν προτείνει στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφάλειας, να κατοχυρώσει σε ορισμένα εδάφη το στάτους της ουδετερότητας, ώστε να μην επιτρέπεται η διεύρυνση της συμμαχίας προς ανατολάς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.