ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολύ κοντά σε πώληση της Άκτωρ στο σχήμα Κούτρα Wade Adams Τίμημα μεταξύ 120 και 150 εκ ευρώ

1 min read

Την ώρα που φαινόταν ότι η διαπραγμάτευση της Ελλάκτωρ για την πώληση της ΑΚΤΩΡ στο σχήμα Κούτρα-Wade Adams οδηγείται σε ναυάγιο οι υποψήφιοι αγοραστές επανήλθαν δυναμικά και πλέον οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Εφ όσον δεν υπάρξουν απρόοπτα και η συμφωνία οριστικοποιηθεί η συναλλαγή θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η προσφορά που υπέβαλε στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ το σχήμα Κούτρα-Wade Adams ήταν της τάξεως των 130 εκ ευρώ. Ωστόσο οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης που απομένουν προς διευθέτηση μπορεί να μεταβάλλουν το τίμημα και να το διαμορφώσουν από 120 εκ ευρώ έως και 150 εκ ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα πιθανό αν όχι βέβαιο να συνεργαστούν στο μέτωπο της κατασκευής των έργων μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που θα αναλάβει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Από φαίνεται δε στη διαμόρφωση των όρων του τιμήματος της διαφαινόμενης συμφωνίας αλλά και της μετέπειτα συνεργασίας των δύο πλευρών έπαιξε ρόλο και η πεποίθηση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ότι η ΑΚΤΩΡ θα πρέπει να πουληθεί σε ένα σχήμα που να εξασφαλίζει τη συνέχεια και τη μακροημέρευση της εταιρίας.
Οι συμβάσεις παραχώρησης πλέον θα αποτελούν την κύρια δραστηριότητα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και θα της εξασφαλίζουν ένα μακροχρόνιο έσοδο χωρίς την ανάληψη του ρίσκου της κατασκευής. Από την άλλη πλευρά το σχήμα Κούτρα-Wade Adams με την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ αποκτά ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά και έχει τις δυνατότητες να αναπτύξει την ΑΚΤΩΡ και μάλιστα δυναμικά καθώς οι διαχείριση που έγινε από τους νυν μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ οδηγεί την ΑΚΤΩΡ σε ισχυρό cash flow κατά τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν στο σχήμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά της ΆΚΤΩΡ οι Κύπριοι της Wade Adams κατέχουν το 70% και το υπόλοιπο 30% ο κ. Δημήτρης Κούτρας ο οποίος σημειωτέον παρ ότι αποχώρησε για σημαντικό χρονικό διάστημα γνωρίζει πολύ εκ των έσω την ΑΚΤΩΡ.

Νίκος Καρούτζος
nakroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.