ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πόλος έλξης τα βόρεια προάστια για τους Έλληνες αγοραστές ακινήτων

1 min read

Στην αγορά των βορείων προαστίων στρέφονται όλο και περισσότεροι υποψήφιοι Έλληνες αγοραστές, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις “φουσκωμένες” απαιτήσεις των πωλητών διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια. Πρόκειται για άλλη μια τάση μεταστροφής της ζήτησης εντός της Αττικής, απόρροια του “ράλι” των τιμών σε συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, που κατά κανόνα διαθέτουν χαμηλής ποιότητας και μεγάλης ηλικίας ακίνητα, αλλά και στα νότια προάστια των Αθηνών, όπου καταγράφονται συνεχείς αγορές από πολίτες εκτός Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής “χρυσή βίζα”.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της αγοράς ακινήτων από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Eurobank Property Services, οι Έλληνες αγοραστές ακινήτων έχουν αρχίσει να μετατοπίζονται όλο και περισσότερο σε περιοχές όπως το Ψυχικό, η Κηφισιά, αλλά και άλλες περιοχές με πιο προσιτές οικονομικά επιλογές, λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών στο κέντρο της Αθήνας. Αρκετά σημεία των βορείων προαστίων εξακολουθούν να προσφέρουν αρκετά καλή σχέση τιμής/ ποιότητας ακινήτου, καθώς εκεί οι αξίες δεν έχουν ανακάμψει μετά την πτώση 40% κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια. Στον αντίποδα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, οι τιμές πώλησης παλαιών διαμερισμάτων, ηλικίας άνω των τριών ετών, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε ποσοστό που κυμαίνεται από 15%- 20% μέχρι και 90% στο Κουκάκι και σε άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης. 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων έχει αυξηθεί και λόγω του προγράμματος Χρυσή Βίζα, το οποίο επιτρέπει την απόκτηση άδειας παραμονής μέσω της απόκτησης ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ από πολίτες εκτός Ε.Ε. Οι επενδυτές αυτοί αναζητούν ακίνητα κυρίως στο κέντρο της Αθήνα, όπως η Πλάκα, το Θησείο, το Κουκάκι, αλλά και το Μετς, ο Νέος Κόσμος, οι Αμπελόκηποι και το Παγκράτι όπου προσφέρονται πιο προσιτά ακίνητα. 

Με πληροφορίες από εφημερίδα Καθημερινή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.