ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολιτικός απόηχος και εκλεκτικές συγγένειες πίσω από την υπόθεση Σεμέδο

1 min read

Μπόχα και διαπλοκή ξεπηδά πίσω από την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 17χρονης από τον αμυντικό του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο και τον 40χρονο Νιγηριανό μάνατζερ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και σε ανάλογες περιπτώσεις οι φερόμενοι ως δράστες ομαδικών βιασμών έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Η καταγγέλλουσα φαίνεται ότι δεν έπεισε για την επικινδυνότητα του ποδοσφαιριστή και του μάνατζερ, τους οποίους άφησαν ελεύθερους η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας. «Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσαν οι χειρισμοί δικαστικής λειτουργού προς την παθούσα, όχι επί της ουσίας της υπόθεσης, αλλά γιατί είχε βγάλει φωτογραφίες με προκλητικά ρούχα στα social media!

Μέσα σε μία ημέρα, η 17χρονη μετατράπηκε από θύμα σε θύτη και «κατασπαράχθηκε» από μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου και μετεωρολόγου, μέχρι πρότινος, στο Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συμπτωματικά είναι και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Όμως οι… διαβολικές συμπτώσεις δεν περιορίζονται στα παραπάνω, αλλά διαφαίνονται και σκοτεινές διαδρομές με δικαστικές πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις στην υπόθεση του Πορτογάλου «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή. Καθοριστικό ρόλο παίζουν εκλεκτικές συγγένειες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», διαφαίνεται διαπλοκή ανάμεσα σε δικηγόρο που χειρίζεται υποθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και σε συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού δικαστικής λειτουργού, που ασχολείται με την υπόθεση βιασμού της 17χρονης από τον Σεμέδο και τον Νιγηριανό μάνατζερ.

Ειδικότερα, ο σύζυγος της δικαστικής λειτουργού, λογιστής στο επάγγελμα, είναι συνεργάτης δικηγόρου που -κατά διαβολική σύμπτωση- χειρίζεται υποθέσεις εταιρίας του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση, η δικαστική λειτουργός όφειλε να αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση. Όμως αυτό δεν έγινε, πιθανότατα γιατί δεν έχει διαρρεύσει η σχέση του συζύγου της με τον δικηγόρο-συνεργάτη του Β. Μαρινάκη. Ότι υπήρχε άγνοια (;) για τη διαπλοκή, προκύπτει και από τις δηλώσεις του συνηγόρου της 17χρονης Αλέξη Κούγια, ο οποίος, μάλιστα, εκθείαζε με πρόσφατες δηλώσεις του τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό.

Ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπεί την παθούσα, η οποία έχει καταγγείλει τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του Μαρινάκη. Όμως, κατά άλλη μία διαβολική σύμπτωση, έχει και αυτός χειριστεί υποθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο Κούγιας ξεκαθάρισε με γραπτή του δήλωση ότι ουδέποτε οι εντολείς του διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος διερωτάται για την… «Ομερτά» και την υποβάθμιση της υπόθεσης Σεμέδο από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Λες και δεν ξέρει στα 50 χρόνια της καριέρας του ποιες υποθέσεις «θάβονται»…

Στην όλη υπόθεση έχει ενδιαφέρον και πώς κατέληξε η δικογραφία στη δικαστική λειτουργό, την οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Μάλιστα, έχουν καθίσει μαζί στην έδρα σε αρκετά δικαστήρια.

Μια άλλη… διαβολική σύμπτωση είναι πως ο συνήγορος υπεράσπισης του Σεμέδο είναι γαμπρός δικαστή, αλλά και δικηγόρος ανθρώπου που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το παζλ συμπληρώνεται με τις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις των οικογενειών Μητσοτάκη και Μαρινάκη.

Αν διαταχθεί σε βάθος έρευνα από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, τότε ενδεχομένως να λάμψει η αλήθεια και να απαντηθούν τα πελώρια «γιατί», όπως το γιατί ο Σεμέδο αφέθηκε ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο μία εγγυοδοσία, αν και σε άλλες περιπτώσεις καταγγελιών βιασμών οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη φυλακή, όπως ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης και ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Όπως και να έχει, η τυχόν προφυλάκιση του ποδοσφαιριστή για τον ομαδικό βιασμό θα προκαλούσε πελώρια ζημιά στον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του…

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.