ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολιτική Προστασία: Προειδοποιεί για SMS απάτη «Διαγράψτε το αμέσως»

1 min read

Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έστειλε μήνυμα προειδοποιώντας τους πολίτες για μήνυμα που έχουν λάβει στο κινητό τους με παραπλανητική αναφορά που παραπέμπει στην Πολιτική Προστασία.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο πιθανώς να σχετίζεται με την παραπλανητικών μηνυμάτων, τα λεγόμενα και ως SMS phishing.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τι αναφορές για μαζική αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό, με εμφανιζόμενο αποστολέα το όνομα CIVILPROTEC και περιέχει παραπλανητικό περιεχόμενο για προσωρινή αναστολή της χρεωστικής κάρτας του παραλήπτη.

«Έχουμε προβεί ήδη σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που ενδεχομένως λάβουν το εν λόγω μήνυμα να το διαγράψουν αμέσως και σε κάθε περίπτωση να μην πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που περιέχει», αναφέρεται η ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.