ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολιτική αντιπαράθεση για τον Παύλο Πολάκη ΝΔ Και ΣΥΡΙΖΑ

1 min read

Η υπόθεση του Παύλου Πολάκη φαίνεται πως έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, από το συνέδριο του «Πρώτου Θέματος» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευδε να ξεκαθαρίσει ότι στις πειθαρχικές διαδικασίες, τον Παυλο Πολάκη τον στέλνει ο ίδιος και όχι τα όργανα του κόμματος, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρώην τομεάρχης του ουσιαστικά έσπευσε να απαντήσει σε δική του συνέντευξη.

Σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση του πειθαρχικού στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σε πρώτο πρόσωπο δήλωσε ότι βάση καταστατικού, εκείνος αποφάσισε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη.

«Αποφάσισα χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας καθώς και την καθαίρεσή του από τομεάρχης Διαφάνειας όπου στη θέση του είναι σήμερα ο κ. Ραγκούσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους που αυτήν τη φορά το ποτήρι ξεχείλισε.

«Απάντησε στη συνέντευξη μου, δημόσια. Ανήρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου που απέχουνε από τις συλλογικά επεξεργασμένες δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κράτους».

«Όπως στρώνεις, κοιμάσαι»

Από τον δήμο Αχαρνών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως στρώνεις κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δε με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον ‘πολακισμό’ σε κεντρική γραμμή του κόμματος».

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται λέει μια παροιμία για να απαντήσω κι εγώ με παροιμία αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι επί των ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει πως δεν αρκεί μόνο η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου, Νίκου Παππά.

«Ο ‘πολακισμός’, όμως, είναι σαράκι που τρώει τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που ο ίδιος δημιούργησε, οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, όχι μόνο να διαγράψει τον κ. Πολάκη, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του ‘πολακισμού’», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Εντός ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν φωνές που διαφωνούν με τη διαφαινόμενη αποπομπή του Παύλου Πολάκη.

«Έχουμε συντεταγμένες διαδικασίες και αν προκύπτουν ζητήματα τα συζητάμε και αποφασίζουμε. Συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που έχουν ανακοινωθεί, δεν προκύπτει όμως ζήτημα διαγραφής του», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι τόσο σοβαρά ζητήματα πρέπει να συζητιούνται στα όργανα των κομμάτων», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο βίαιος λόγος και η κάθε μορφή βίας είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου και κάθε έννοιας πολιτικής αντιπαράθεσης», επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν στα ύψη τον υδράργυρο στο πολιτικό θερμόμετρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.