ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας και το ΕΣΥ Ράπτη και Ξανθός

1 min read

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός για τη διαχείριση της πανδημίας

Σύμφωνα με την υφυπουργό, από την αρχή της πανδημίας οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ γίνεται σημαντική συνεργασία με το στρατιωτικό νοσοκομείο και τις ιδιωτικές  κλινικές με σκοπό να αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας. Στην ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως είπε, έχει συμβάλει και η πρόσληψη 10.000 μόνιμων εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυτάρεσκη και αλαζονική συμπεριφορά και τόνισε ότι βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο.

«Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε πως «ο ΕΣΥ είναι σε λειτουργική κατάρρευση».

Όπως υποστήριξε, η κοβιντοποίηση, η επικέντρωση, δηλαδή, μόνο διαχείριση των περιστατικών πανδημίας δε συνιστά ενίσχυση του συστήματος. Αυτό που χρειάζεται, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο θα προβλέπει την ανάληψη μέρους των περιστατικών covid από τις ιδιωτικές κλινικές και το στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η κυρία Ράπτη ισχυρίστηκε ότι τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με μεγάλη επάρκεια και πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε τα ιδιωτικά νοσοκομεία να παίρνουν non covid περιστατικά για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Στην τοποθέτηση αυτή απάντησε ο κ. Ξανθός λέγοντας πως «σε μια στιγμή όξυνσης της υγειονομικής κρίσης είναι προκλητικό η κυβέρνηση να επιλέγει covid free μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Την ώρα της μάχης συστρατεύονται όλες οι υγειονομικές δυνάμεις. Μάλιστα, τόνισε ότι πέραν αυτού, πρέπει να δοθεί έμφαση στον έλεγχο της διασποράς της πανδημίας στην κοινότητα, στους χώρους εργασίας, στις κλειστές δομές και στα ΜΜΜ.

Τέλος, είπε για την αύξηση των ΜΕΘ ότι πρόκειται για εσωτερική μετατροπή και μετονομασία προϋπαρχουσών κλινών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.