ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολιτικά μαγειρέματα σε χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ

1 min read

Υπάρχουν ΝΠΙΔ, αυτοχρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς κυρίως πόρους που τους διεκδικούν με τη συμμετοχή τους σε ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας ελληνικός οργανισμός με τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή συμμετοχή σε εγκεκριμένα έργα του προγράμματος έρευνας Η 2020 της Ε.Ε. που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών σαν αποτέλεσμα διαγωνιστικής διαδικασίας μεταξύ εκατοντάδων προτάσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από χιλιάδες οργανισμούς των κρατών μελών.

Εκτός όμως από τα θεματικά υπάρχουν και τα… περίεργα.

  • Παλιοί γνώριμοι από την υπόθεση C4I και «οικονομικοί» παράγοντες του κρατικού «επιχειρείν» φαίνεται να χρησιμοποιούν το δημόσιο προφίλ ενός τέτοιου οργανισμού για να εξασφαλίσουν μέσα από αδιαφανείς και αμφιλεγόμενες συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρίες και κρατικές χρηματοδοτήσεις την προσωπική προοπτική, όταν η πολιτική τους μπογιά δεν θα περνάει πλέον!

Η διαδρομή από την Κατεχάκη μέχρι το ταμείο του ΕΣΠΑ με τα 3 εκατομμύρια για τους 11 εκλεκτούς… με την εγγύηση του Δημοσίου είναι γεμάτη πινακίδες με την ένδειξη «τεχνητή νοημοσύνη» ενώ ο δρόμος έχει στρωθεί με «σαμαράκια» για να κόβεται η φόρα σε όσους δεν είναι της γειτονιάς…

Πηγή dimokratianews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.