ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Politico: Ο Zelensky θα ζητήσει πυραύλους εμβέλειας 300 χλμ και αμερικανικά drones

1 min read

Ο Ουκρανός πρόεδρος χρειάζεται όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας για να ανταποκριθεί σε μια αναμενόμενη ρωσική επίθεση

Στα αιτήματα που θα μεταφέρει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στον Αμερικάνο ομόλογό του, Joe Biden ως προς τη στρατιωτική βοήθεια που έχει ανάγκη το Κίεβο αναφέρεται σε δημοσίευμα του το περιοδικό Politico.

Ενόψει της συνάντησης Biden – Zelensky στο Λευκό Οίκο, και ενώ η αμερικανική πλευρά έχει διαρρεύσει ότι ο Biden θα ανακοινώσει την αποστολή Patriot στην Ουκρανία, ο Zelensky φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει περισσότερα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ.

Τι θέλει ο Zelensky

Σύμφωνα με το Politico, ο Ουκρανός πρόεδρος θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον να τον προμηθεύσει με πυραύλους μέγιστου βεληνεκούς 300 χιλιομέτρων – κάτι που μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οι ΗΠΑ – ενώ θα ζητήσει και αμερικανικά drones.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι Ουκρανοί θα ζητήσουν από τον Αμερικάνο πρόεδρο την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων MGM-140 ATACMS (βεληνεκές έως 310 χλμ), καθώς και τα αμερικανικά drones MQ-9 Reaper και MQ-1C Grey Eagle, τα οποία μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους AGM-114 Hellfire.

Όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας

«Ο Zelensky χρειάζεται όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί προληπτικά σε μια αναμενόμενη ρωσική επίθεση.
Επιπλέον, χρειάζεται άμεση οικονομική υποστήριξη για να συνεχίσει να λειτουργεί η ουκρανική κυβέρνηση, τη στιγμή που γνωρίζει ότι το Κογκρέσο θα λάβει αποφάσεις για αυτά τα θέματα αυτή την εβδομάδα» υποστήριξε μιλώντας στο Politico ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, William Taylor.

Αμερικάνικη απάντηση

Πάντως, οι ΗΠΑ εμφανίζονται επιφυλακτικές απέναντι σε αυτά τα αιτήματα.
«Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι δεν είναι έτοιμοι να συναντήσουν το Κίεβο σε αυτό το θέμα» επισημαίνει το Politico, αναφέροντας πως βασική αιτία για αυτό είναι η απροθυμία της κυβέρνησης Biden να προκαλέσει τη Ρωσία ώστε αυτή να επιφέρει μια πιο σκληρή απάντηση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.