ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πολίτες Βορείου Αιγαίου προς την κυβέρνηση για τις επιτάξεις γης υπέρ των αλλοδαπών: «Μολών λαβέ»!

1 min read

Εκρηκτικό είναι το κλίμα σε όλο το βόρειο Αιγαίο  αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιτάξεις γης για την δημιουργία νέων κέντρων παραμονής αλλοδαπών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» για την επίταξη «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητων ακινήτων και εκτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης» της συγκεκριμένης θέσης.

Ο ίδιος ο εκλεγμένος με τη ΝΔ πριν από επτά μήνες, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλο να επιτάξει την θέση “Καράβα” στη Λέσβο και την θέση Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17») στη Χίο, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι παρεκκλίνει από τις αποφάσεις της και αυτό «οι δομές δεν θα γίνουν».

«Είναι μια έκπληξη και εικάζω ότι έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η Κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα. Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων.

Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται.

Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τονίζει.

Στην Λέσβο έκτακτες συνεδριάσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα δημοτικά Συμβούλια δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, ενώ έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος προειδοποίησε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του, εάν η Κυβέρνηση επιμείνει στην δημιουργία νέας κλειστής δομή στην θέση Καράβα του Μανταμάδου.

Παράλληλα, πρότεινε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να μην συμμετέχουν στην σύσκεψη της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών και να μην εκπροσωπηθεί από κανέναν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Αντίθετα ανέφερε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση μαζί με τους νησιώτες έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να επιβληθεί δια της πυγμής. Η απόφαση για επίταξη οδηγεί σε άλλες εποχές» τόνισε ο κ. Βέρρος.

Από τις 20:00 συνεδριάζει και το δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την δημιουργία νέου κέντρου αλλοδαπών στη θέση Καράβας.

Έρχονται κινητοποιήσεις

Πριν λίγο ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου μίλησε στο ραδιόφωνο «Στο Νησί»

Όπως είπε δεν έχει καμιά ενημέρωση, αλλά περίμενε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοίνωναν την νέα δομή, αλλά όχι και τον Καράβα

Όπως είπε κανένας δεν τον πλησίασε πριν ανακοινωθεί η θέση Καράβα.

Ο κος Βέρρος είπε ότι πάμε σε κινητοποιήσεις και τόνισε πως είναι έτοιμος από καιρό γι αυτό, ενώ για την επίταξη δήλωσε ότι είναι κατάντια..

Με αφορμή την ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, σύμφωνα με την οποία επιτάσσεται(!) η τοποθεσία «Καράβας», ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος σχολίασε σε πρώτη φάση:

«Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου…»., ανέφερε πιο συγκεκριμένα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.