ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πόλεμος στην Ουκρανία ΗΠΑ: Αγνοείται και τρίτος Αμερικανός στην Ουκρανία

1 min read

Δεν έχουμε δει κάτι από τους Ρώσους που να υποδεικνύει ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται στα χέρια τους είπε ο εκπρόσωπος του State Department

Και τρίτος Αμερικάνος αγνοείται στην Ουκρανία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, οι οποίες διεμήνυσαν πως δεν έχουν καμία επαφή με τη Ρωσία σχετικά με τους άλλους δύο Αμερικάνους, οι οποίοι θεωρείται ότι πολέμησαν στο πλευρό των Ουκρανών και ότι πιθανότατα κρατούνται αιχμάλωτοι.
«Δεν έχουμε αναφέρει ακόμη το θέμα στη Ρωσική Ομοσπονδία (…) Δεν έχουμε δει τίποτα από τους Ρώσους που να υποδεικνύει ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται στα χέρια τους» υποστήριξε ο Ned Price, εκπρόσωπος του State Department.

Οι δύο Αμερικάνοι που κατάγονται από την Πολιτεία της Alabama πήγαν εθελοντικά στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού. Αγνοούνται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα και υπάρχουν φόβοι ότι κρατούνται αιχμάλωτοι, όπως έχουν δηλώσει μέλη των οικογενειών τους και Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί.

Ο αμερικανικός στρατός επεσήμανε ότι οι δύο άνδρες έχουν υπηρετήσει στις τάξεις του στο παρελθόν ενώ ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι «εργάζεται πολύ σκληρά για να μάθει περισσότερα για τους δύο άνδρες».

«Υπάρχουν αναφορές για έναν ακόμη Αμερικανό η τύχη του οποίου αγνοείται (…) Εξ όσων γνωρίζουμε το άτομο αυτό ταξίδεψε στην Ουκρανία για να πολεμήσει» είπε ο Price, αναφέροντας πως ο τρίτος Αμερικανός θεωρείται αγνοούμενος εδώ και λίγες εβδομάδες.

Έκκληση στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ κάλεσαν εξάλλου τη Ρωσία να θεωρήσει οποιονδήποτε Αμερικανό εθελοντή μαχητή που συλλαμβάνεται στην Ουκρανία αιχμάλωτο πολέμου και να του διασφαλίζει την αντίστοιχη αντιμετώπιση.

«Οι Ρώσοι έχουν κάποιες υποχρεώσεις και τα μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, περιλαμβανομένων των εθελοντών που ενδέχεται να κατάγονται από τρίτες χώρες και έχουν ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν αιχμάλωτοι πολέμου βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης.
Οι αιχμάλωτοι πολέμου πρέπει να έχουν την αντιμετώπιση και την προστασία που προβλέπει το καθεστώς τους» υποστήριξε ο Price.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.