ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πόλεμος» για τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης στο Μαξίμου

1 min read

Η αποτελεσματικότητα των μπλε κάδων και οι όροι λειτουργίας του συγκεκριμένου εναλλακτικού συστήματος ανακύκλωσης αμφισβητούνται εδώ και χρόνια

Στον εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Μεγάρου Μαξίμου και στα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί με την ανάμιξη και εταιριών επικοινωνίας, αποδίδουν οι γνωρίζοντες τα απανωτά δημοσιεύματα για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης απορριμμάτων που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και την έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η αποτελεσματικότητα των μπλε κάδων και οι όροι λειτουργίας του συγκεκριμένου εναλλακτικού συστήματος ανακύκλωσης αμφισβητούνται εδώ και χρόνια από δημοτικούς άρχοντες και ορισμένους υπουργούς. Μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να στεριώσει κάποιος ανταγωνιστής της ΕΕΑΑ παρά τις προσπάθειες που έγιναν από ορισμένους με στήριξη και πολιτικών παραγόντων. Στο τέλος επικρατούσαν οι μπλε κάδοι και η ΕΕΑΑ στην οποία έχει και μια συμμετοχή η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Πριν από ενάμιση χρόνο είχε γίνει μεγάλος θόρυβος με το ανταγωνιστικό σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, η οποία διαχειρίζεται τα σπιτάκια ανακύκλωσης που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Η προηγούμενη κυβέρνηση βρισκόταν στο στόχαστρο επειδή φέρεται ότι δεν ενέκρινε το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Ο θόρυβος κόπασε λίγο πριν από τις εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες όμως έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα για τους μπλε κάδους και χθες η διοίκηση του ΕΟΑΝ ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ο ΕΟΑΝ εποπτεύει συνολικά 28 συστήματα ανακύκλωσης. Μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν εγκριθεί μόνο 4 επιχειρησιακά σχέδια των συστημάτων αυτών. Μέσα σε έναν χρόνο έχουν εγκριθεί 11 και διορθωθεί 4. Συνολικά 15. Για όλα αυτά δεν έχει ακουστεί η παραμικρή παρατήρηση».

Ο ΕΟΑΝ υπεραμύνεται των μπλε κάδων υποστηρίζοντας πως «το σύστημα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Υλοποιεί συνολικά το 75% της ανακύκλωσης της χώρας. Λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Μέτοχός του είναι και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)». Τονίζει πως το νέο επιχειρησιακό σχέδιο «εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑΝ μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας του Οργανισμού και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.