ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ & Τουρκίας

1 min read

Φωτιά έχουν πάρει οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά την σκληρή προειδοποίηση που απηύθυνε η Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα για το ζήτημα της αγοράς του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία…Η απάντηση της Τουρκίας

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ έδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο προς την Αγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία με τη Μόσχα, μια υπόθεση που έχει μπλοκάρει και την παράδοση αμερικανικών F-35 στην Τουρκία.

Το επίμαχο θέμα της αγοράς των S-400 ήταν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ εκείνων που συζητήθηκαν ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και των Τούρκο ομόλογό του. «Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε τις ανησυχίες του για την πιθανή απόκτηση από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S-400» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που διένειμε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση ισχυριζόμενο ότι όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενώ «περιέχονται και ζητήματα που δεν τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης».

«Παρόμοια ζητήματα έχουν παρατηρηθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις. Η συμμαχία μας απαιτεί αυτές οι ανακοινώσεις να προετοιμάζονται με μεγαλύτερη φροντίδα αποφεύγοντας να περιλαμβάνουν ζητήματα που δεν έχουν τεθεί» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

Η απάντηση της Τουρκίας, στο αμερικανικό τελεσίγραφο, δεν άργησε να έρθει. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας απάντησε με μια εμπρηστική δήλωση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.